bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Telegram’ın Kurucusu Kripto Yasağı Hakkında Konuştu

telegramin kurucusu kripto yasagi hakkinda konustu

Son dönemde küresel olarak kripto paralar ülkelerin merceği altına girmiş durumda. Bu alanda çalışmalarını sürdüren Rusya ise karar konusundaki belirsizliği koruyor. Bu konu hakkında konuşan yazışma uygulaması Telegram’ın Kurucu ve CEO’su Pavel Durov ise gelebilecek bir yasağın Blockchain gelişimini engelleyeceğini söyledi.

telegramin kurucusu kripto yasagi hakkinda konustu3

Telegram’ın Kurucusu Kripto Yasağının Ülkeye Zarar Vereceğini Düşünüyor

Telegram’ın Kurucu ve CEO’su Pavel Durov, Telegram kanalında “Rusya Merkez Bankası kripto para birimlerinin tamamen yasaklanmasını öneriyor, bebeği banyo suyuyla birlikte atıyor” Açıklamasında bulundu. Durov, gerçekleşebilecek herhangi bir yasaklamanın ülkedeki BT sektörüne zarar vereceği ve geliştiricileri yurtdışına iteceğini belirtti.

“Gelişmiş ülkelerin hiçbiri kripto para birimlerini yasaklamıyor.”

Bu haftanın başlarında Rusya Merkez Bankası, ülkenin finansal sistemine yönelik tehlikeleri öne sürerek tüm kripto para birimlerinin oluşturulması ve kullanılmasına yasak getirilmesini önerdi. Merkez bankası kripto para birimlerini piramit şemalarına benzetti ve bunların ülkenin para politikasının egemenliğini baltaladığını söyledi.

Son olarak ülkenin merkez bankasının Finansal İstikrar Departmanı Başkanı Elizaveta Danilova‘nın, önerilen kuralların yurtdışında tutulan varlıklar için geçerli olmayacağını ve offshore borsa hesaplarına sahip kişilerin kripto ticareti yapabileceklerini söylediğini belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala