bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,026.89 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.32 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 548.54 2.99%
solana
Solana (SOL) $ 139.87 6.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499285 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455671 2.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150809 2.51%

Tel Aviv Merkezli Borsadan Yeni Blockchain Platformu Duyurusu

tel aviv merkezli borsadan yeni blockchain platformu duyurusu

İsrail, bu Kasım ayında blockchain teknolojisi üzerine kurulmuş ilk merkezi menkul kıymet ödünç verme platformuna sahip olacak.

Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası (TASE) Kasım ayında blockchain tabanlı menkul kıymet ödünç verme havuzunu başlatmayı planlıyor.

28 Temmuz’daki bir duyuruda, TASE şu anda menkul kıymet borçlanması için merkezi bir sistem bulunmaması sebebiyle; platformun ülkenin sermaye piyasalarında önemli bir işlevi yerine getireceğini söyledi.

TASE’in görüşüne göre, mevcut kurulumun aksine -yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılayamayan yeni blockchain tabanlı sistem, tüm menkul kıymet ödünç verme faaliyetlerini tek bir çatı altında toplayacak ve yatırımcılar arasında çeşitli ana finansal araçlarda doğrudan borçlanmayı mümkün kılacak.

Test Aşamaları

Bu yılın Mart ayında TASE, platform için üyelerin kredi işlemleri yapmalarına izin veren özel bir test ortamı başlattı. Bu sonuçlara dayanarak, borsa sistemlerini Kasım ayına kadar ayarlamayı planlıyor.

Borsa, blockchain teknolojilerinin sunduğu değeri vurguladı; özellikle eşler arası işlemler, akıllı sözleşme işlevselliği ve blockchain’in değişmez kalitesi nedeniyle artan işlem güvenliği desteği önemli değerler olarak nitelendirildi.

TASE, bu durumun borsa saklama hizmetleri ve müşterilerin daha yüksek güvenlik seviyesiyle daha düşük maliyetlerle çalışmasına izin verdiğini belirtmektedir.

Bir açıklamada, TASE borsa departmanının kıdemli başkan yardımcısı ve yöneticisi Orly Greenfeld, “Blockchain teknolojisi, bilgi güvence altına alırken ve işlem sayısındaki artışı desteklerken menkul kıymet kredisi alım satımına olanak tanıyacak” dedi.

TASE İş Ortakları: Accenture ve Intel

TASE ilk olarak Mayıs 2018’de Hyperledger Sawtooth kullanılarak geliştirilen yeni platformunun geliştirildiğini duyurdu. Borsa, proje üzerinde Accenture, Intel ve Israel fintech The Floor gibi ortaklarla işbirliği yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala