bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,698.94 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,579.28 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 590.21 2.53%
solana
Solana (SOL) $ 187.79 0.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622491 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651113 0.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.200628 9.81%

Paylaş

Teknoloji Devleri ‘Metaverse Standartları Forumu’ ile Birleşiyor

Teknoloji Devleri Metaverse Standartlari Forumu ile Birleşiyor

Blockchain, NFT ve oyun sektörünün bir birleşimi olan metaverse, beraberinde birçok şirketin desteği ile gelişimini hızlandırmaya devam ediyor. Ancak bu durumda metaverse tanımının bazı şirketlerin sektörü tekelleştirilmesi ve merkezi bir yapıya dönüştürmesine neden olabiliyor. Son olarak içerisinde Meta, Microsoft, Nvidia, Unity ve Sony gibi teknoloji devlerinin bulunduğu 30 şirket, metaverse için bir altyapı oluşturmak üzere ‘Metaverse Standartları Forumu’ ile bir araya geliyor.

Teknoloji Devleri Metaverse Standartlari Forumu ile Birleşiyor 1
Metaverse Standartları Forumu Kurucu Şirketleri

Teknoloji Devleri Metaverse Standartlarını Oluşturacak

Metaverse yeni nesil teknolojiler ile sunduğu yeniliklerle geleceğin en önemli sektörleri arasında yer alıyor. Birçok ünlü isim ve şirket bu alanda yatırımlarını artırırken, sektörde bir merkezileşme de söz konusu. Bu durumun önüne geçmek için bir araya gelen 30’un üzerinde şirket, birleşerek “Metaverse Standartları Forumu“nu kurdu.

Kısa bir süre önce yapılan basın açıklamasına göre forum, metaverse standartlarının benimsenmesini hızlandırmak için pragmatik, eylem tabanlı projelere ve açık kaynak araçlarına odaklanırken, aynı zamanda tutarlı terminoloji ve dağıtım yönergeleri geliştirecek.

Forumun bir diğer önemli amacı ise sektörün birkaç şirket tarafından tekelleştirilmesine engel olmak ve yeni projelerin gelişimine katkıda bulunmak.

Projenin kurucu şirketleri arasında Meta, Microsoft, Nvidia, Unity ve Sony gibi isimler yer alırken, diğer kuruculardan bazıları ise şu şekilde:

Adobe, AutoDesk, Maxon, Ar Cloud, Qualcomm, Ikea, Huawei, Lamina, Ribose ve Avataar.

Metaverse Standartları Forumu Herkese Açık Olacak

Metaverse sektörü için en önemli adımlardan biri olabilecek Metaverse Standartları Forumu, kurucu şirketlerin katılımı ile ilk toplantısını Temmuz ayında yapmayı planlıyor. Her kuruluşa açık ve ücretsiz olan forum, çeşitli SDO’lar ve şirketler arasında, metaverse standartlarının gereksinimlerini ve önceliklerini tanımlamak için fikir birliğine dayalı işbirliğini geliştirmeyi hedefliyor.

Tüm bunlara ek olarak metaverse sektörünü çok daha köklü bir konuma getirmeyi hedefleyen forum, yakın zamanda yeni projeleri teşvik için uygulama prototipleme, hackathon’lar, asset desteği ve açık kaynaklı araçlar gibi pragmatik, eyleme dayalı projelere odaklanacak. Konu hakkında açıklama yapan kurucu şirketlerin yöneticileri ise şunları kaydetti:

Adobe’un Başkan Yardımcısı Stefano Corazza:

“Adobe, Metaverse Standartlar Forumu’na katılmaktan heyecan duyuyor. PDF ve DNG ile yaptığımız gibi, dijital deneyimler için temel standartları tanımlayarak sektöre katkıda bulunmak tarihimizde var. Metaverse’de işbirliğini teşvik etmek ve bu yeni ekosistemin gerçekten gelişmesine izin vermek için standartlar oluşturmak çok önemli”

Epic Games Unreal Engine ekosistemi başkan yardımcısı Marc Petit:

“Birlikte çalışabilirlik standartlarının geliştirilmesini ve benimsenmesini hızlandırmak için kurulmuş, sektör liderliğindeki işbirlikçi bir çaba olan Metaverse Standartlar Forumu’nu başlatmaya yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz. Amacımız, insanlığı zenginleştiren ve milyonlarca yaratıcıyla gelişen, adil bir ekosisteme ev sahipliği yapan açık bir metaverse inşa etmek”

NVIDIA Omniverse Başkan Yardımcısı Rev Lebaredian:

“Nvidia, metaverse’ü İnternet’in bir evrimi olarak görüyor. Metaverse’in başarılı ve her yerde bulunabilmesi için, tıpkı günümüzün 2D web’i gibi açık standartlar üzerine inşa edilmesi gerekiyor ve Metaverse Standards Forum’a katılmamız, topluluğun metaverse’nin temelini oluşturuyor”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi artan Cem, bu konular hakkında okuma ve araştırmalar yaparken Wikipedia’da oldukça fazla zaman geçirdi. Ardından Wikipedia vakfının bir üyesi olarak birçok madde yazdı ve düzenledi. 500'den fazla maddeyi Türkçe’ye kazandırdı ve 6.000'in üzerinde katkıda bulundu. Böylelikle yazarlık kariyerine Wikipedia’da başladı. Liseyi Gaziantep'te Özel Bilişim Koleji'nde bitiren Cem, Biyoloji ve teknoloji alanında da birçok yarışma ve etkinliğe katıldı. IGSIS adlı koku simülatörü projesiyle bir Tübitak yarışmasında ilk 10'a girdi. Şu anda İstanbul'da yazılım üzerine Üniversite eğitimine devam ederken kendisini yazılım alanında geliştiriyor. Son dönemde ise özellikle Blockchain, kripto para ve NFT alanına odaklanan Cem, bu konuda araştırmalar yapıp içerik üretiyor ve projeler hazırlıyor. Genel olarak bilim kurgu ve teknoloji kitapları ile birlikte güncel bilimsel makaleleri okumayı seviyor. Anatomi ve unrealist çizimler yapmaktan hoşlanıyor. Seçici bir sinefil olan Cem, bilim kurgu, fantastik ve kısa filmleri takip ediyor. Arkadaş grubu ile birlikte 5.000’den fazla üyeye sahip 12 Telegram yazılım grubunun Admin'liğini yapıyor ve Blockchain geliştiricileri için Türkçe platform oluşturmayı ve etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Bitcoin ile ilk defa DarkWeb ortamını araştırırken tanışan Cem, Bitcoin’i geleceğin ‘Altını’ olarak görüyor. Blockchain teknolojisini oldukça önemsiyor ve kendi projelerini geliştirmek için çalışıyor. Ek olarak birçok Blockchain ve kripto para projesini araştırıyor ve bu projeler hakkında incelemeler yazıyor. Kripto paraların geleceğin ekonomisinde oldukça önemli olduğunu düşünüyor. Kripto paralara yatırım yapıyor ve varlıklarının %90’ını soğuk cüzdanlarında tutmayı tercih ediyor. Dünyayı gezme hayali olan Cem, farklı kültürlerin insanlarını tanımayı ve mutfaklarını deneyimlemeyi seviyor. Gezi, blog ve bilgilendirici içerikleri okuyup izlemeyi seven Cem, Blockchain ve kripto para konusunda içerik üretirken kariyerine BTCHaber.com’da İçerik Editörü olarak devam ediyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala