bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,526.48 3.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.80 2.88%
bnb
BNB (BNB) $ 550.55 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 130.85 5.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.491021 1.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442709 2.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143955 8.12%

Teknoloji Devi Apple, Metaverse’e Adım Atıyor

teknoloji devi apple metaversee adim atiyor

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple bir süredir sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışıyordu. Apple’ın son iş listeleri ve patentleri şirketin metaverse’e adım atmaya hazırlandığını gösteriyor.

Apple’dan Metaverse Adımı

Apple’ın uzun bir süredir karma gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığı artık bir sır değil. Şirkete yakın kaynaklara, iş listeleri ve patentlere göre Apple, karma gerçeklik ürününde sona yaklaşıyor.

Şirketin son iş ilanlarına göre Apple, AR ve VR alanında tecrübeli olan birkaç mühendisi işe aldı. Apple’ın kariyer sayfasında bu ayın başlarından itibaren artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik ile ilgili 30’un üzerinde iş listelendi. Apple’ın işe aldığı ya da alacağı bu mühendislerin, şirketin Teknoloji Geliştirme Grubu’nda görev yapacağı açıklandı.

teknoloji devi apple metaversee adim atiyor 2

Apple’ın kariyer sayfasına göre karma gerçeklik alanında açılan iş ilanlarında şu ifadeler kullanılıyor:

Bu rolde işe alınacak kişiler, diğer geliştiricilerle yakın bir şekilde çalışacak ve 3 Boyutlu karma gerçeklik dünyasında bağlantılı deneyimler sağlamak için araçlar ve çerçeveler oluşturulacak.

Apple’a yakın kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, geliştirmekte olduğu karma gerçeklik gözlüğünde sona yaklaştı. Aktarılan bilgilere göre Apple’ın yeni karma gerçeklik gözlüğü 2023 yılının ilk çeyreğinde seri üretim bandına inecek. Apple’ın yeni ürünü hakkında daha detaylı bilgilerin ilerleyen günlerde gelmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala