bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,355.97 1.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,027.22 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 550.20 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 140.30 2.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49989 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466329 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153777 3.65%

TBMM Raporu, Kripto Para Vergisini Hayata Geçiren Ülkelere Yer Verdi

tbmm raporu kripto paralara iliskin vergilendirmeyi hayata geciren ulkelere yer verdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kripto paraları ele aldığı “Dijital, Sanal ve Kripto Para Sistemleri” raporunda diğer ülkelerin kripto para vergilerinin de yer aldığı ortaya çıktı.

Bir Milliyet haberine göre, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan TBMM Araştırma Hizmetleri Başkanlığı raporu diğer ülkelerin kripto para vergilerini de içeriyor. Raporda kripto paraların vergi sistemine entegre edilmesiyle birlikte hükümetlerin yaklaşımının olumlu olabileceği belirtildi. 

Geçtiğimiz günlerde aktardığımız üzere, TBMM’nin söz konusu raporu, kripto paraların Türkiye ve dünyadaki yasal statüsü ve düzenleme konusuna yer veriyordu. Bununla birlikte raporda, Bitcoin’in vergiye tabi olma ihtimalinin hükümetlerin Bitcoin’e olan yaklaşımını olumlu yönde etkileyeceği kaydedildi. 

Raporda ayrıca kripto para vergisinin hayata geçtiği ülkeler de yer aldı. Buna göre, Danimarka, Brezilya, Kanada, Bulgaristan ve Finlandiya’nın kripto para vergi düzenlemesini hayata geçirdiği belirtildi. Singapur’un kripto para alışverişlerinden katma değer vergisi aldığı da eklendi.

Yönetmelik Yer Aldı

Raporda son zamanların en çok konuşulan gündem maddelerinden biri olan “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmasına Dair Yönetmeliği” de yer aldı. Hükümetin konu hakkındaki tavrı şu ifadelerle vücut buldu:

“Kripto varlıkların herhangi bir düzenleme ve denetim mekanizmasına tabi olmaması, merkezi bir muhatabının bulunmaması, piyasa değerlerinin aşırı oynaklık göstermesi, anonim yapıları nedeniyle yasadışı faaliyetlerde kullanılabilmesi, cüzdanların çalınabilmesi veya sahiplerinin bilgileri dışında usulsüz olarak kullanılabilmesi ile işlemlerin geri dönülemez nitelikte olması gibi nedenlerle ilgili taraflar açısından önemli riskler barındırmaktadır.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala