bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,977.68 0.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.65 1.52%
bnb
BNB (BNB) $ 600.88 0.53%
solana
Solana (SOL) $ 153.40 0.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.548903 3.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507829 0.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15714 2.24%

Tayvan, Kredi Kartlarıyla Kripto Satın Almayı Durdurdu

tayvan kredi kartlariyla kripto satin almayi durdurdu

Birçok ülke kripto paralarla ilgili olumlu ya da olumsuz adım atmaya başladı. Çin, Hindistan gibi ülkeler bu konuda sert adımlar atıyor. Bununla birlikte Tayvan düzenleyicileri bankalardan kredi kartlarıyla kripto satın alım işlemlerini durdurmak istiyor.

Tayvan Mali Denetleme Komisyonundan Kriptoya Yönelik Sert Adım

Tayvan mali düzenleyicisi, bankalardan ve kredi kartı şirketlerinden, kartlarla kripto paraların satın alınmasına yönelik uygulamayı durdurmaları gerektiğini belirtti.

tayvan kredi kartlariyla kripto satin almayi durdurdu 1 1

Forkast‘a göre, Tayvan Mali Denetleme Komisyonu, bu ayın başlarında bankacılık sektörü birliğine bir mektup yolladığını ve kredi kartı kuruluşlarından kartlarla kripto ticareti yapmalarına izin vermemeleri gerektiğini aktardı.

Tayvan, kredi kartlarının finansal yatırım ve spekülatif ticaret için kullanılmasından ziyade tüketim için bir ödeme aracı olarak hizmet etmesi gerektiğini belirtiyor.

Düzenleyici, kullanıcıların yeni gerekliliklere uyum sağlamak için ayarlamalar yapmaları için üç ay süre verdi.

Ayrıca belirtmek gerekirse geçtiğimiz haziran ayında Tayvan’dan merkez bankası dijital para birimine (CBDC) yönelik bir adım atılmıştı. Ülke, CBDC denemelerini tamamladığını bildirmişti. CBDC’nin işletmelerde kullanımı için halka dağıtılacağı açıklandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala