bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,702.07 3.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,080.18 2.93%
bnb
BNB (BNB) $ 551.88 2.97%
solana
Solana (SOL) $ 143.59 8.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504101 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459513 3.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 3.55%

Tayvan Dijital İşler Bakanlığı, Web3 Teknolojisini Entegre Ediyor

tayvan dijital isler bakanligi w

Tayvan Dijital İşler Bakanlığı (MODA), web sitesini Çin’den gelen siber saldırılara karşı korumak için merkezi olmayan dosya paylaşımı için kullanılan bir Web3 teknolojisi olan Gezegenler Arası Dosya Sistemini (IPFS) entegre ediyor. Söz konusu bu açıklama Bakan Audrey Tang tarafından yapıldı.

Tayvan Dijital İşler Bakanlığı’ndan Web3 Hamlesi

Tayvan Dijital İşler Bakanlığı (MODA), Çin’den gelen siber saldırılar sırasında erişimi sağlamak için Web3 teknolojisini entegre ediyor. Konu ile ilgili detay vermek gerekirse ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi’nin yaptığı ziyaretten sonra meydana gelen birkaç hack olayının ardından Tang, ajansının bilgilerin mevcut kalmasını sağlamak için zaten Web3 mimarisini kullandığını belirtti.

tayvan dijital isler bakanligi web3 teknolojisini entegre ediyorasd

Ziyaretin ardından, dağıtılmış hizmet reddi (DDoS) saldırıları nedeniyle birden fazla Tayvan hükümeti web sitesine erişilemez hale geldi.

Bakan Audrey Tang, yeni web sitesinin saldırıları caydırmak için Web2 olarak adlandırdığı Web3 ve Web 2.0’ın bir kombinasyonunu kullandığını söyledi. Bunun yanında Tayvan, uzun süredir Çin’den gelen siber saldırıların hedefi haline gelmiş durumda. Ayrıca hükümet 2018’de kamu sektörünün ayda 20 ila 40 milyon siber saldırıyla karşı karşıya kaldığını tahmin ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala