bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,009.15 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,057.33 2.03%
bnb
BNB (BNB) $ 558.11 2.76%
solana
Solana (SOL) $ 142.54 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507885 4.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477554 7.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155592 6.21%

Tayvan, CBDC Denemelerini Tamamladı

tayvan cbdc denemelerini tamamladi

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) üzerine çalışmalar gerçekleştirmeye başladı. Bu kez Doğu Asya ada ülkesi Tayvan’dan CBDC’ye yönelik bir adım atıldı. Ülke, CBDC denemelerini tamamladığını bildirdi.

Tayvan’dan CBDC Atağı

Tayvan, merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) teknik simülasyonlardaki denemelerini tamamlayarak, CBDC’nin işletmelerde kullanımı için halka dağıtılacağını aktardı.

tayvan cbdc denemelerini tamamladi

Tayvan Merkez Bankası başkanı Chinlong Yang yaptığı açıklamada, Tayvan’ın Eylül 2020’de işletmeler için CBDC’yi incelemeye ve test etmeye başladığını dile getirdi. Merkez bankasının en az beş ticari bankayla bir işletmede ödeme sistemi geliştirmek için iş birliği yaptığını söyledi.

Yang, merkez bankasının CBDC’yi bankalara sunacağını ve daha sonra işletmelerde kullanılması için halka dağıtacağını belirtti.

Yang, merkez bankasının, halkı CBDC’nin faydaları konusunda eğittikten, düzenlemeler hazırladıktan ve sağlam bir yasal çerçeve oluşturduktan sonra resmi bir olarak kullanıma sunulacağını bildirdi.

Tayvan geçtiğimiz yılın temmuz ayında, kripto para birimi hizmet sağlayıcıları için kara para aklamayı önleme kurallarını yürürlüğe koymuştu.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Tayvan Merkez Bankası, yatırımcıları NFT‘ler konusunda uyarmıştı. Banka, NFT’lerin düşük likidite ve yüksek yatırım riskleri içeren niş bir pazar olduğunu, genel halk için yatırım hedefi olarak uygun olmadığını ve NFT piyasasındaki çoğu katılımcının kâr elde etmediğini aktarmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala