bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,402.26 2.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 559.54 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.73 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504706 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471089 4.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153092 3.08%

Tayland Merkez Bankası CBDC Planlarında Frene Bastı

tayland merkez bankasi cbdc planlarinda frene bastiad

Son dönemde birçok ülke merkez bankası dijital para birimileri (CBDC) ile yakından ilgileniyor. Bu ülkelerden biri de Tayland. Tayland Merkez Bankası (BOT), çevrimiçi ödemeler için çok fazla uygun seçenek gördüğü için merkez bankası dijital para birimi (CBDC) planlarını askıya aldı.

Tayland Merkez Bankası CBDC Planlarını Askıya Aldı

Bu hafta Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun 2022 Yıllık Toplantısında Tayland Merkez Bankası Başkanı Sethaput Suthiwartnarueput, CBDC ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Sethaput Suthiwartnarueput, ülkede hali hazırda yeterli ödeme seçeneklerinin bulunduğunu ve bu nedenle “CBDC’yi kullanıma sunma ihtiyacının o kadar yüksek olmadığını” söyledi.

tayland merkez bankasi cbdc planlarinda frene bastifa

Sethaput Suthiwartnarueput ayrıca Tayland Merkez Bankası’nın bu yılın dördüncü çeyreğinde halka yönelik perakende CBDC denemesini yürütmeye devam edeceğini belirtti. Ancak, para yatırma, çekme ve fon transferlerinin finansal kurumlar tarafından test edilmesiyle sınırlı bir ölçekte gerçekleştirileceğini de belirtti.

Sethaput Suthiwartnarueput ek olarak Blockchain teknolojisinin kullanımının istenmeyen sonuçlara ve akıllı sözleşmelerden kaynaklanan tasarım risklerine sahip olabileceğini söyledi.. Yani merkez bankası başkanı açıkça acele etmediklerini ve sınır ötesi toptan CBDC yerleşimlerinin önümüzdeki beş yıl içinde gerçekleşebileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala