bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,519.02 3.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.50 2.03%
bnb
BNB (BNB) $ 550.35 2.92%
solana
Solana (SOL) $ 140.43 4.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503576 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454531 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150922 1.52%

Tayland CBDC’yi Ana Lansmandan Önce İşletmelerle Test Ediyor

tayland cbdc yi ana lansmandan once isletmelerle test ediyor

Tayland Merkez Bankası, kalkınmanın üçüncü aşamasının bir parçası olarak dijital para birimini yerel işletmelerle denemek üzere.

Tayland Merkez Bankası (BOT), merkez bankası dijital para birimini (CBDC) projenin gelişiminin üçüncü aşamasının bir parçası olarak yerel şirketlere dağıtmaya hazır.

Bot Dijital Para Birimi Projesinin Üçüncü Aşamasını Başlattı

BOT başkan yardımcısı Vachira Arromdee’ye göre, Tayland Merkez Bankası dijital para biriminin geliştirilmesinin üçüncü aşamasına geçti.

BOT, bazı büyük şirketlerle finansal işlemler için dijital para birimini kullanmaya başladı. Eylül ayında Merkez Bankası, Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) ile yapılan işlemler için CBDC’yi kullanacak. Vachira şöyle ekledi:

“Merkez bankası aynı zamanda kripto para biriminin kullanımını kamuoyuna genişletmeyi düşünüyor. Ancak böyle bir eylemde bulunmadan önce kapsamlı bir çalışma tamamlanmalıdır.”

Dijital para biriminin, finansal işlemlerde aracılara olan talebi azaltarak ticari bankaları olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Bununla birlikte, CBDC işlem maliyetlerini azaltacaktır. Yetkili Çin’den bahsetti ve dijital para biriminin kamusal kullanımının finansal sistemi rahatsız etmediğini belirtti.

CBDC’ler başlangıçta merkez bankası tarafından verilen kripto para birimleri olarak adlandırılırken, dijital fiat parayla Bitcoin’den daha fazla ortak noktaları var. Bununla birlikte, izin verilen bir blok zinciri sürümü ile güçlendirilmiştir.

BOT’un dijital para birimi, Tayland’ın uluslararası rezervi gibi maddi varlıklarla desteklenecek. Böylece, para birimleri ve diğer varlıkların bir sepetine sabitlenmiş bir sabit para gibi davranacaktır.

CBDC’lerin dijital cüzdanlar aracılığıyla yaygın olarak kullanılmasına gelince, BOT bu hareketi şu anda çok tehlikeli olarak görüyor. Merkez bankası, artıları, eksileri ve finansal istikrar üzerindeki etkisini düşünmek zorundadır.

Ancak işletmeler benimsenmeye hazır durumdadır. Krungsri Tüketici Grubu başkanı Thakorn Piyapan, YİD dijital para biriminin daha geniş kullanımını memnuniyetle karşılayacaktır. Mobil bankacılığı teşvik edeceğini ve baskı ve banknot kullanma maliyetini düşüreceğini söyledi.

Asya Ülkeleri CBDC Benimsenmesine Öncülük Edebilir

Gittikçe daha fazla ülkenin merkez bankası CBDC’lere ilgi gösterirken, Çin bu alanda en fazla ilerleyen ülke olmuştur. Çin’in CBDC’sinin Tencent işletmesi tarafından işletilen bir platformda test edileceği bildirildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala