bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,470.88 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,551.64 0.66%
bnb
BNB (BNB) $ 618.82 5.33%
solana
Solana (SOL) $ 187.25 0.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630143 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65914 1.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216086 0.71%

Tarihi Anlaşmanın Önündeki Engel Kalktı: UBS ile İsviçre Hükümetinden Anlaşma

UBS ile Isvicre Hukumetinden Anlasma22

İsviçre’de tarihi banka devralmasına ilişkin anlaşma sağlandı. UBS, Credit Suisse satın alımından kaynaklanabilecek 10 milyar dolar zararın karşılanması için İsviçre hükümeti ile anlaştı. Anlaşma ile devralma işleminin önündeki en büyük engelin kalktığı ifade edildi.

Tarihi Anlasmanin Onundeki Engel Kalkti UBS ile Isvicre Hukumetinden Anlasma

UBS ile İsviçre Hükümeti Anlaştı

İsviçre Hükümeti ile UBS, Credit Suisse konusunda anlaştı. Hükümetin yaptığı açıklamada, anlaşmanın iki bankanın birleşik varlıklarının yüzde 3’üne karşılık gelen Credit Suisse portföyünü kapsayacağını kaydedildi. Yüzde 3’lük diliminin 44 milyar İsviçre frangına karşılık geldiği bildirildi. UBS, eski rakibi Credit Suisse‘i satın alırken ortaya çıkabilecek kayıplardan korunmak istiyordu.

Anlaşmanın şartlarına göre UBS, ilk 5 milyar franklık zararı üstlenecek. Hükümet ise daha sonraki 9 milyar frankı karşılayacak. Hükümetin üstleneceği varlık portföyü krediler, türevler ve Credit Suisse’in bazı yapılandırılmış ürünleri içeriyor. Kayıplar hesaplanırken portföyden elde edilen kârların da hesaba katılacağı kaydedildi. UBS İcra Kurulu Başkanı Sergio Ermotti, anlaşmada devletin zarar etmesinin son derece düşük bir ihtimal olduğunu söyledi.

Anlaşma portföyün nihai tasfiyesine kadar yürürlükte olacak. Zarar koruma anlaşmasının devam etmesi için bankanın merkezinin İsviçre’de kalması gerekiyor. UBS’in Credit Suisse‘i devralması ile İsviçre ekonomisinin iki katı büyüklüğünde finans devi yaratacağı belirtilmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala