bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,789.97 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.16 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 584.51 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 185.74 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619588 0.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.649098 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217631 19.65%

Synthetix (SNX) Nedir?

synthetix

Synthetix, merkezi olmayan bir varlık sigortası protokolüdür. Protokolün yönetişim token’ının adı ve sembolü SNX’tir. Madenciliği yapılan bir token değildir.

2017’nin Eylül ayında Kain Warwick tarafından Havven (HAV) ismiyle piyasaya sürülen proje, 2018’de Synthetix adıyla faaliyet göstermeye başlamıştır.

Merkezi Olmayan Finans projeleri söz konusu olduğunda, Synthetix gerçekten mevcut olan en ilginç ve benzersiz seçeneklerden biridir. Bunun başlıca nedeni, blockchain üzerinde dağıtılmış bir varlık sigortası protokolü olmasıdır.

Synthetix, Ethereum ağı üzerine inşa edilmiş bir projedir. Ethereum blok zinciri sayesinde, işlemlere merkezi müdahale engellenmiş ve varlıklar güvence altına alınmaktadır. Synthetix, kullanıcıların itibari para birimleri ve hisse senetleri dahil olmak üzere çok çeşitli türevleri basmasına, elinde tutmasına ve alıp satmasına olanak tanımaktadır. Synthetix’in amacı, kripto para alanının sınırlarını genişletmek ve güçlü bir finansal sistem oluşturabilmektir.

Synthetix coin’i, kripto para borsalarında açılmış olan bir üyeliğiniz ve hesabınız varsa kolay bir şekilde token alım satım işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Synthetix coini Binance, Huobi Global, Coinbase Pro, Gemini, Kraken, KuCoin ve diğer pek çok borsadan kolaylıkla satın alabilirsiniz. 

synthetix 1

Synthetix (SNX) Nasıl Çalışır?

Synthetix protokolü, dayanak varlıklara sahip olmadan, ilgili varlıklar ile işlem yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Synth adı verilen ve dayanak varlığın eşdeğeri olan dijital varlıklar ile Ethereum platformunda, diğer blokzincirlerine ait kriptoparalar, dövizler, hisse senetleri ve emtialar takas edilebilir.

Synthetix sahipleri SNX bakiyelerini Synthetix Dolar karşılığında kilitleyerek ek gelir elde edebilirler. Kilitlenen SNX karşılığında sUSD üretilir ve bu Synth platformda likidite sağlamak amacıyla kullanılır. Synthetix Exchange platformunda gerçekleşen takas işlemlerinin gelirleri, haftalık olarak SNX pay sahiplerine, payları oranında ödenir. Kullanıcılar ayrıca, Ethereum platformu için ikinci seviye ölçeklendirme çözümü Optimistic Ethereum üzerinde SNX kilitleyerek de stake kazanabilir.

ERC20 destekli Ethereum cüzdanlarını kullanarak SNX bakiyesi yönetilebilmektedir. Masaüstü, mobil Ethereum cüzdanları ya da Ethereum destekli donanım cüzdanlarında SNX saklanabilmektedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala