bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,975.41 4.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.98 2.60%
bnb
BNB (BNB) $ 560.76 3.45%
solana
Solana (SOL) $ 143.73 7.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500301 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471831 5.72%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152403 4.14%

SWIFT, CBDC Çalışmalarını Tamamladığını Açıkladı

swift cbdc calismalarini tamamladigini acikladiwe

Birçok ülkenin merkez bankası CBDC konusunda çalışmalar yürütüyor. Sınır ötesi ödemeleri kolaylaştıran bankalar arası mesajlaşma sistemi SWIFT, farklı ağlar arasında birlikte çalışabilirlik sorununu çözdüğünü iddia eden küresel bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) sistemi için çalışmalarını tamamladı.

SWIFT, CBDC Testlerinin Sonuna Geldi

Küresel finans hizmet sağlayıcısı SWIFT, sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmak için gündeme aldığı CBDC testlerini tamamladı. Hatırlatmak gerekirse kısa süre önce SWIFT, küresel çaplı işlemlerin daha verimli ve hızlı gerçekleştirilmesi için CBDC deneylerine başladığını duyurmuştu. Küresel finans hizmet sağlayıcısı, 8 aylık deneylerin ardından yeni model ile ilgili plan oluşturdu.

swift cbdc calismalarini tamamladigini acikladie

SWIFT konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Blockchain ağlarının tek bir ağ geçidi üzerinden sınır ötesi ödemeler için birbirine bağlanabileceğini ve SWIFT’in yeni işlem yönetimi yeteneklerinin tüm ağlar arası iletişimi düzenleyebileceğini gösterdiğini söyledi.

CBDC’ler üzerindeki çalışmalarının yanı sıra SWIFT, hisse senetleri ve tahviller gibi varlıkların gerçek zamanlı olarak çıkarılabilen ve alınıp satılabilen tokenlara dönüştürüldüğü tokenize varlıkları da araştırdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala