bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,846.11 1.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,052.06 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 554.07 0.85%
solana
Solana (SOL) $ 141.72 1.56%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502442 0.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470324 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156376 4.22%

SVB Çöküşünün ve USDC Krizinin Kriptoya Etkisi!

ahbap bagislari btcturke aktariliyor piyasadaki yukselis bagislarin degerini artirdi1

ABD’nin önemli bankalarından Silicon Valley Bank‘ın iflas haberi sektörün içerisinde adeta bomba gibi düştü. İflas haberinin duyulmasının hemen ardından stablecoin hizmeti USDC’nin ana şirketi Circle’ın da 3.3 milyar dolar kaybetmesine yol açtı ve geleneksel finansın çöküşü kripto para sektörünü de etkilemiş oldu.

SVB’nin Çöküşü ve USDC Krizi Kriptoyu Etkiledi

Kripto para sektörünü şu anda kasıp kavuran konu Silicon Valley Bank’ın iflas haberi ve USDC krizi. Bununla beraber ABD’nin enflasyon ile keskin bir şekilde mücadele etme yönündeki hamleleri, faiz artışlarını da beraberinde getiriyor. Ayrıca ABD, enflasyon konusunda henüz keskin bir düşüşlere imza atamadı. Ayrıca bu durum, küresel piyasalar tarafından resesyon endişesini de arttırdı.

Konu ile ilgili olarak özel bir derleme yapan Efe Bulduk iflas eden Silicon Valley Bank’ın derinliklerine indi.

Özellikle bankanın genel çerçevesini çizerek yaşanan olayları aktardı.

Fq8DqXDWYAMTrDl

Merkeziyetsiz Finans Ürünlerini Neden Etkiledi? Circle’ın Buradaki Rolü 

Efe Bulduk özellikle Silicon Valley Bank üzerindeki fonlar arasında, a16z’nin 2.85 milyar doları, Paradigm’in 1.72 milyar doları ve Pantera Capital’in 560 milyon doları dikkat çekiyor. Ayrıca Bulduk, bankanın 190 milyar dolarlık bir borcu olduğunu da aktardı.

Efe Bulduk’a geleneksel finansın çöküşünde, merkeziyetsiz finans ürünlerinin neden etkilendiğini ve burada USDC ihraççısı Circle’ın ne gibi bir rolü olduğunu soran Coinkolik’ten Özgür Umut Demirci’nin haberine göre; Efe Bulduk global finanstan bağımsız hareket etmeyen kripto para piyasasına değindi. Ayrıca Lehmann Brothers’tan sonraki en büyük ikinci banka batışının gerçekleştiğini söyledi.

Bunun yanında Efe Bulduk, açıklamasının devamında Silicon Valley Bank’ın çöküşüyle düşen kripto para piyasasında bir diğer nedenin, bankada varlık bulunduran Venture Capital’lar ve start-up’lar olduğunu dile getirdi. Ayrıca Bulduk, bu kuruluşların paralarının bankada sıkışmasına değinerek, operasyon giderlerini karşılamaları için kripto para satmaya başlayabileceklerini ileri sürdü.

USDC ve Circle ABD’li Düzenleyicilerin Radarına Girme İhtimali Var mı?

Silicon Valley Bank‘ın iflas haberi, USDC krizi gibi durumların tüm piyasaları etkisi altına alacağı ve yatırımcıları mağdur edeceği için, düzenleyicilerin dikkatli bir şekilde incelemeye alması muhtemel görünüyor.

Efe Bulduk da ABD’de kriptoya yönelik bir cadı avı başlatıldığını belirtti. Bulduk, FTX’in iflasıyla birlikte kripto sektörüne yönelik bütün algıların değiştiğinin altını çizdi. Bulduk, FTX’in ABD’deki seçimlerde fonlayıcı olduğunu ifade etti. Sam Bankman-Fried’ın sonrasındaki hırsızlık tabiriyle suçlar işlemiş olması ve ABD sporcuların, ünlü ekonomistlerin bu süreçlerde yer alması, ABD’nin kriptoya yönelmesine yol açtığını da belirtti.

Ayrıca Bulduk, ABD’li düzenleyicilerin Silvergate ve Signature Bank’ı patlatma yolunu tercih ettiğini ifade etti. FTIC, DoJ, NEC, OCC, Fed ve Beyaz Saray kordineli bir baskı ortamı oluşturulduğuna da değindi.

Coinkolik‘in sorularını yanıtlayan Efe Bulduk, stablecoin’lerde öncelikli bir regülasyon görülebileceğini belirttikten sonra, USDC, BUSD ve diğer stablecoin’ler üzerindeki ilerleyişe de değindi. Bulduk, stablecoin’lere regülasyon gelene kadar, olabildiğince baskı ve fiyat hareketliliğinin görülebileceğini ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala