bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,145.72 1.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,187.26 0.76%
bnb
BNB (BNB) $ 596.97 3.80%
solana
Solana (SOL) $ 153.52 2.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.541834 2.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.516656 3.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159214 0.82%

Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye 5 Milyar Dolar

suudi arabistandan turkiyeye 5 milyar dolar1

Suudi Arabistan Kalkınma Fonu, Türkiye’ye 5 milyar dolar mevduat girişi konusunda anlaşmanın imzalandığını duyurdu. Suudi Arabistan yetkililerinden yapılan açıklamada, söz konusu adımın Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El-Suud ve Veliahtı Prens Muhammed bin Salman El-Suud’un kararıyla atıldığı belirtildi. Açıklamada, mevduat anlaşmasının Suudi Arabistan’ın Türkiye’nin güçlenme çabalarını destekleme taahhüdünün bir göstergesi olduğu belirtildi.

suudi arabistandan turkiyeye 5 milyar dolar2

Türkiye ile Suudi Arabistan Arasında 5 Milyar Dolarlık Anlaşma

Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al Khateeb ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na 5 Milyar dolarlık mevduat yatırılması konusunda anlaşma imzalandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Suudi Arabistan Kalkınma Fonu aracılığıyla gerçekleşen bu mevduat anlaşması, yalnızca Suudi Arabistan Krallığı ile Türkiye Cumhuriyeti ve halkları arasındaki yakın iş birliği ve tarihi bağların kanıtı değil, aynı zamanda Suudi Arabistan Krallığı’nın Türkiye’nin güçlenme çabalarını destekleme taahhüdünün bir göstergesidir. Diğer deyişle bu anlaşma, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal büyümesini ve sürdürülebilir kalkınmasını destekleme anlamı taşımaktadır. Bu mevduat sayesinde çeşitli sektörlerdeki ekonomik sorunların çözümüne katkı sunulması hedeflenmektedir. Suudi Arabistan Krallığı bu anlaşmayla Türk halkına verdiği güçlü desteği ve Türk ekonomisinin geleceğine duyduğu güveni ifade etmektedir.”

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed Al-Jadaan aralık ayında yaptığı açıklamada müzakerelerin son aşamada olduğunu bildirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala