bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

Sudan Merkez Bankası, Kripto Kullanımına Karşı Uyardı

sudan merkez bankasi kripto kullanimina karsi uyardi 2

Kripto para birimlerini benimsenmesinin yanında bu konuda yasakçı tavırlar sergileyen kurumlarda mevcut durumda. Genel olarak ülkeler, kripto para birimlerinin kontrolü ve yasallaşması konusunda fikir ayrılıkları yaşıyor. Bu kez bir yasakçı tavırda Sudan Merkez Bankası’ndan (CBOS) geldi.

Sudan Merkez Bankası’ndan Kripto Kullanıma Karşı Uyarı

Elde edilen bilgilere göre Sudan Merkez Bankası (CBOS), ülke ekonomisi bozulmaya devam ederken yüksek riskler nedeniyle vatandaşları kripto para birimleriyle uğraşmaya karşı uyardı. Sudan’ın devlete ait haber kuruluşu SUNA’nın bildirdiğine göre, kripto varlıkları içeren yüksek riskler arasında finansal suçlar, elektronik korsanlık ve kripto para birimlerinin değerlerini kaybetme riski yer alıyor.

CBOS ayrıca, bu varlıkların “ülkede yürürlükte olan mevzuat ve düzenlemelere uygun olarak para, hatta özel para ve mülk olarak sınıflandırılmadığı” gerçeğine atıfta bulunarak, yasal kaygılar nedeniyle kripto kullanımına karşı uyarıda bulundu.

sudan merkez bankasi kripto kullanimina karsi uyardi

İnsan Hakları Vakfı’nın baş strateji sorumlusu Alex Gladstein Twitter hesabı üzerinden resmi bir yasağın iş başında olabileceğini belirtti. Ayrıca Alex Gladstein’a göre, uyarı, ekonomik kriz nedeniyle ülkede Bitcoin gibi kripto para birimlerinin artan şekilde benimsenmesine yanıt olabilir. 

SUNA’nın raporuna göre, Sudan’da kripto kullanımının hızlanıp hızlanmadığı net olmasa da, CBOS son zamanlarda sosyal ağ siteleri aracılığıyla kripto para ticaretini teşvik etme olgusunun yaygın küresel yayılımını fark etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala