bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,526.02 3.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,073.36 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 552.62 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 142.87 6.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503268 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458743 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152315 2.57%

Stratejist Mike McGlone Ethereum Değerlendirmesi Yaptı

stratejist mike mcglone ethereum degerlendirmesi yapti

Eylül ayında, ETH, yüzde 13’ten fazla düşüş gösterdi. Bu da ETH yatırımcılarının zor bir ay geçirmesine neden oldu. Tabii böyle bir geri çekilmenin çok da olağandışı olmadığını söylemek lazım. Yazının yazıldığı sıralarda ise ETH fiyatı 3.603 dolar seviyesinde seyrediyor. Bu da düşüşten büyük ölçüde kurtulduğunun bir göstermesi. Ether’deki bu hareketler, yılın dördüncü çeyreği için de meraklı bir bekleyişe neden oldu. Bloomberg’den stratejist Mike McGlone da hem Ethereum hem de ETH’nin BTC ile olan ilişkisi ile ilgili ayrı ayrı değerlendirmede bulundu.

Yayınlanan detaylı raporda McGlone’un dördüncü çeyrek için oldukça iyimser olduğunu görüyoruz.

Stratejist Mike McGlone: Ethereum (ETH) Fiyatı Yükseliş Yönünde

Bloomberg Intelligence tarafından Ekim 2021 raporu yayınlandı. Raporda stratejist Mike McGlone’un analizleri dikkat çekti. McGlone, ETH ve BTC karşılaştırmasının yanı sıra, ETH’yi gelecekte nelerin beklediğine dair de analizlerini paylaştı.

İddiasını desteklemek için farklı metrikler kullanan McGlone; NFT’ler, fintech, stablecoin’ler ve DeFi alanındaki büyük fiyat rüzgarının Ethereum rallisini destekleyeceğini söyledi. Bu yüzden ETH’nin fiyatı da daha fazla değerleme gösterebilir.

Aynı zamanda EIP-1559’un da ETH’nin fiyatını yükseliş yönüne çevirdiğine dikkat çekti. McGlone konuyla ilgili şu yorumda bulundu:

“Talep ve benimseme artıyor, ancak grafiğimiz bir yıl öncesine göre kayda değer bir farkı gösteriyor, arzda düşüş var. 2020’nin 4. çeyreğinin başında, Mosaic’ten Ethereum arzı ölçüsündeki 12 aylık değişim oranı yüzde 5’e yakındı. Şimdi, yakın zamanda yapılan bir yükseltme nedeniyle yüzde 2’ye düşme yolunda”

Yani analist, ileriye dönük olarak Ethereum için konsolide edici bir boğa piyasası görebileceğimize inanıyor.

ETH ve BTC Kıyaslaması

Dünyanın piyasa değeri bakımından en değerli ilk iki kripto varlığı Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH). Bu yüzden de ikili sürekli karşılaştırılıyor.

Uzun zamandır birbiriyle karşı karşıya olan bu ikilide lider koltuğunda şimdilik BTC oturuyor. Ancak, ETH’nin kullanım durumları, para ve finansın da dijitalleşmesiyle birlikte büyük oyuncuları kendine çekmeye başladı. Bu da rakiplerine kıyasla daha büyük bir pazar payı almasında etkili oluyor.

Aşağıdaki grafikte de göreceğiniz gibi, ETH, yükselişe başlıyor.

stratejist mike mcglone ethereum degerlendirmesi yapti 2

DeFi sektöründe de büyüme yaşanıyor. Bu da Ethereum’un daha fazla öne çıkmasında etkili oluyor. McGlone, ETH’nin yükselişiyle ilgili şunları söyledi:

“ETH’nin göstergeleri artık yükseliş pozisyonuna geçerken, ETH’nin yüzde 50 ve yüzde 61.8 Fibonacci Uzatma seviyelerini nispeten kolaylıkla aşmasını ve 5.000 dolara yakın yeni bir ATH belirlemesini bekliyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala