bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,212.20 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.15 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 560.84 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 145.01 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505737 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471615 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15368 1.80%

StraitsX, Endonezya Rupisi Stablecoin’ini Piyasaya Sürüyor

straitsx ilk endonezya rupiahi sabit parasini piyasaya suruyor

Singapur’un dijital varlık platformu StraitsX, Endonezya rupisi cinsinden bir stablecoin birimi olan StraitsX Indonesian Rupiah’ı (XIDR) piyasaya sürdüğünü duyurdu. Şirket, XIDR‘nin hem Ethereum hem de Zilliqa blok zincirinde olduğunu ve her XIDR tokenının bir Endonezya rupisi tarafından desteklendiğini açıkladı. Ayrıca StraitX ekosistemindeki ortaklar tarafından da destekleneceğini söyledi.

Endonezya kripto ticareti için bölgesel bir merkez haline geldi. Yönetim kurulundaki çoğu büyük hisse senedinin, devlete ait olması ve yalnızca eski getiriler sağlaması nedeniyle, ülkenin şu anda hisse senedi yatırımcılarından daha fazla kripto yatırımcısı var.

straitsx ilk endonezya rupiahi sabit parasini piyasaya suruyor 2

StraitsX Endonezya Rupisi Sabit Parasının Detayları

Singapur’un dijital varlık platformu StraitsX, Güneydoğu Asya’daki ilk Singapur doları cinsinden stablecoin olan XSGD’i daha önce piyasaya sürmüştü. Bu stablecoin’in başarısının ardından şimdi Endonezya stablecoin’i olan XIDR‘nin piyasaya sürülmesiyle ile ilgili StraitsX’in kurucu ortağı Aymeric Salley şu açıklamayı yaptı:

Endonezya’nın FinTech, blok zinciri ve dijital varlıklar alanındaki muazzam büyümesi, güvenilir ve uyumlu Endonezya Rupiahı cinsinden sabit paraya olan güçlü talebi, XIDR, banka hesabı olmayan nüfusun finansal hizmetlere erişmesi için bir yol sunuyor. Ayrıca, Asya ve ötesindeki bireyler ve işletmeler için dijital varlıklara erişimi sağlamak, demokratikleştirmek ve hızlandırmak için bir sonraki adımımızı temsil ediyor.

Bunun yanında Endonezya vatandaşları, bir StraitsX hesabına kaydolabilir ve Endonezya rupiahını banka hesaplarına aktararak XIDR tokenleri alabilirler. XIDR, StraitsX platformunda Endonezya rupisi ile her zaman bire bir dönüştürülebilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala