bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,967.41 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.38 2.84%
bnb
BNB (BNB) $ 560.44 2.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.28 7.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501547 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467868 4.23%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153114 3.69%

Stellar Üzerine Peru’nun Stablecoin’i Piyasaya Sürüldü

peru stablecoin

Son dönemin düzenleyici kurumlarınca en çok tartışılan konularından olan stableceoin’lere bir yenisi daha eklendi. Peru’nun para birimine (Nuevo Sol) sabitlenen Stablecoin’i PEN piyasaya sürüldü. stablecoin, Latin Amerika dijital token ihraççısı Anclap tarafından piyasaya sürüldü ve yüzde 100 yerel para biriminde destekleniyor.

Lansman, 2020’nin başlarında yayınlanan dijital Arjantin pesosunu takip ediyor.

Anclap’ın amacı, sınırlar ve farklı para birimleri arasında para göndermeyle ilgili maliyetleri ve zamanı azaltmak. Ayrıca, Latin Amerika ülkelerini birbirine bağlayan Stellar Blockchain ağına bir dijital ödeme ağı kurmak.

stablecoin

Stablecoin Giderek Yaygınlaşıyor

GlassNode’un verilerine göre, SSR’nin 2021 ve 2021 boyunca stablecoin arzının sürekli olarak düşük olduğu görülüyor. Glassnode’a göre düşen SSR değeri, küresel stablecoin arzının Bitcoin piyasa değerine kıyasla artması nedeniyle, yükselişe işaret eden bir sinyal.

Bu ve benzeri arz kıtlığı sebebiyle düzenleyiciler, stablecoin’leri kabul etmiyor. Özellikle ABD Hazinesi, Tether ve diğer stablecoin’leri endişe kaynağı olarak görüyor. Hazine yetkilileri ise bu süreçte, stablecoin işlemlerinin nasıl yapıldığına ve bunun piyasa koşullarına göre değişip değişmediğine özellikle dikkat ediyor.

Haberimizin yazımı itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre Tether USD, yaklaşık 68.5 milyar dolarlık değere sahip. Onu sırasıyla USDC ve BUSD takip ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala