bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,546.03 2.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,037.81 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 554.30 0.97%
solana
Solana (SOL) $ 140.61 2.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517789 3.69%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48328 4.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151517 0.35%

Stellar, 27 AB Ülkesi ile Tayland Arasında Ödeme Koridoru Başlattı

stellar btch

Velo Labs, Bitazza Thailand ve TEMPO Payments şirketleri, 27 Avrupa ülkesi ve Tayland arasında bir ödeme koridoru oluşturdu.

Şirketler yapmış olduğu basın açıklamasında 17 milyar dolarlık ödeme koridorunun Stellar blockchain’inde başlatıldığını bildirdi.

Velo Labs’e göre üç şirket, mevcut sınır ötesi havale verimsizliklerini çözmeye odaklanmış durumda. Koridor, Velo Labs’ın merkezi olmayan teknolojisinin yanı sıra fintech firmasının ağına sabitlenecek.

Havale platformu, zincir üstü işlemler için Velo tokenlarından ve Velo dijital kredilerinden de yararlanacak. Ayrıca, Güneydoğu Asya ülkeleri ve Avrupa genelinde yaklaşık 600 milyon müşteriye hizmet vermeyi hedefliyor.

Ödeme koridoru ayrıca daha hızlı ve düşük maliyetli sınır ötesi ödemeleri geliştirmeyi amaçlamaktadır. Velo Labs CEO’su Mike Kennedy, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bugün başlattığımız şey, temel misyonumuzun bir doğrulamasıdır. Bu misyon, bireylerin ve işletmelerin dünya çapında güvenli ve hızlı bir biçimde para aktarmalarına olanak tanıyacak, küresel ve merkeziyetsiz bir ağ oluşturmaktır. Velo Labs, sınır ötesi işlemleri herkes için daha hızlı, daha uzun ve daha güvenilir bir hale getirmek istiyor”

Stellar, haberin duyurulmasının ardından yükselişe geçti. Varlık yazı kaleme alındığı sırada Coingecko verilerine göre %13.3’lük yükselişle 0,347609 dolar üzerinden işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala