bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,728.07 0.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.46 0.34%
bnb
BNB (BNB) $ 555.91 0.80%
solana
Solana (SOL) $ 142.28 0.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503767 0.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468984 2.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15407 1.45%

Stablecoin’lere Ne Oluyor? HUSD Depeg Yaşıyor

Stablecoinlere Ne Oluyor HUSD Depeg Yasiyor

Kripto para sektörünün son dönemde en çok konuşulan konılarından biri de şüphesiz stablecoin’ler. Terra’nın UST çöküşü sonrası birçok şirketin yaşadığı kritik sorunlar ve yatırımcıların piyasalardan çekilmesi, stablecoin’lere karşı da kötü bir algı oluşturdu. Bununla birlikte birçok stablecoin endekslerinden uzaklaşarak depeg yaşadı. Son olarak Stable Universal tarafından çıkarılan HUSD, 1 dolarlık sabitinden yüzde 8 düşüşle 0,92 dolara geriledi.

Stablecoin'lere Ne Oluyor? HUSD Depeg Yaşıyor

Stablecoin’ler Neden Düşüyor?

Stablecoin’ler en basit tanımı ile kripto paraların değersel olarak sabitlendiği fiyata endekslenmiş hâlidir. Ancak kripto piyasalarında bu tür varlıkların değerinin korunumu için bir takım algoritmalar ve işlemler kullanılıyor. UST’ye baktığımızda algoritmik bir stablecoin görüyoruz. Yancı bir kripto para ile alış satış dengesi ile fiyatı sabite endeksleyen stablecoin’ler kendi içerisinde de bazı farklılıklar içerebiliyor. HUSD de UST’ye benzer bir şekilde yedek destekli bir stablecoin olduğu için anlık depegler yaşaması daha olası oluyor.

Ancak UST’den farklı olarak HUSD bastığı stablecoin’e teminat olarak para piyasası hesaplarında nakit olarak tutulan ABD doları tarafından desteklendiğini gösteren bir rezerv dökümü yayınlamıştı.

Şu an için yaşanan depeg’in neden yaşandığı bilinmiyor ancak depeg’in kripto borsası FTX‘in HUSD’yi USD destekli stablecoin listesinden çıkarmasından sonra yaşanması dikkat çekti.

Güncelleme:

Konu hakkında Huobi Global taraftan yapılan açıklama ise şu şekilde:

Huobi Global, HUSD likidite sorunlarını çözmek için Stable Universal Limited ile bir ekip kurmuştur ve likidite sorunları ivedilikle çözülmüştür. Aşağıda yer alan soru&cevapta ayrıntılar yer almaktadır.

Ne oldu?

Stable Universal tarafından dağıtımı yapılan HUSD coin, CoinMarketCap verilerine göre 18 Ağustos günü 1:1 dolar bazından %8 düşüş yaşayarak 92 cent civarlarına geriledi. Stabil coinin likidite sorunları 19 Ağustos (HKT) sabahı çözüldü.

HUSD nedir ve dağıtımcısı kimdir?

HUSD, USD dayanaklı bir stabil coindir. Stable Universal tarafından dağıtımı yapılan HUSD, şirketin web sitesindeki bilgiye göre dolar bazında 1:1 oranda alınabilir.

Sorunu çözmek için Huobi ne yaptı?

Huobi’nin, HUSD dağıtımcısıyla bu konu hakkında birebir görüşmesi sonucunda stabil coinin likidite sorunları çözüldü. Huobi, her zaman için kullanıcılarının varlık güvenliğini ön planda tutar. Bize gösterdiğiniz güven ve sadakat için teşekkür ederiz. Kripto piyasalarındaki dalgalanmalar göz önünde bulundurulduğunda, kullanıcılarımıza ihtiyatlı kararlar almalarını ve potansiyel riskleri göz önünde bulundurmalarını tavsiye ediyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala