bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

Stablecoin’ler Çıpasını Kaybetti, Borçlular Fırsata Çevirdi

Stablecoinler Cipasini Kaybetti Borclular Firsata Cevirdi1

Circle açıklamasıyla başlayan stablecoin krizi, kripto kredilerinin ödeme hızını artırdı. Silicon Valley Bank’ın iflasının ardından USDC, DAI gibi stablecoinler, 1 dolarlık çıpalarını kaybetmişti. Borçlular ise bu durumu fırsata çevirdi. Stablecoin ile alınan kredilerin ödemeleri daha düşük fiyattan gerçekleştirilerek 100 milyon dolardan fazla tasarruf elde edildi.

Stablecoinler Cipasini Kaybetti Borclular Firsata Cevirdi

Kredi Ödemelerinden 100 Milyon Dolar Tasarruf

Stablecoin krizinin ardından 2 milyar doların üzerinde kredi ödemesi gerçekleştirildi. Borçlular, stablecoin’lerin 1 dolardan uzaklaşmasını fırsata çevirerek 100 milyon doların üzerinde tasarruf elde etti. Silicon Valley Bank’ın iflasının ardından USDC’nin arkasındaki şirket Circle, bankada 3,3 milyar dolarının kaldığı açıkladı. Bunun üzerinde oluşan panik ortamı stablecoin’lerden çıkışları artırdı. USDC, 0,87 dolara kadar geri çekildi. DAI de 0,88 dolara kadar düştü.

Kaiko raporuna göre, 11 Mart’ta merkeziyetsiz borç verme protokolleri Aave ve Compound’a 2 milyar doların üzerinde kredi ödemesi yapıldı. DAI’de de 500 milyon dolarlık ödeme gerçekleştirildi. USDC ve DAI’nin 1 dolara doğru yükselmeye başlaması ise ödemeleri yavaşlattı. 12 Mart’ta USDT, USDC, DAI ve kripto varlıklarda toplam 500 milyon dolarlık ödeme yapıldı. 13 Mart’a gelindiğinde ise rakam iyice geriledi ve 250 milyon dolara dahi ulaşmadı. Flipside Crypto, USDC borçlularının geri ödemelerde 84 milyon dolar tasarruf ettiğini tahmin etti. DAI kullanıcılarının tasarrufu ise 21 milyon dolara yaklaştı.

Circle, cumartesi günü yaptığı açıklamada rezervlerinin güvende olduğunu ve USDC’nin arkasında duracağını açıkladı. Circle, gerekirse dış borçlanma yoluyla açıkların kapatılacağını bildirdi. Banka iflaslarının ardından ABD’li düzenleyiciler, mudilerin bankalarda kalan varlıklarını alacağını ilişkin güvence verdi. Açıklamaların ardından stablecoin’ler 1 dolara doğru yükselişe geçti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala