bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,465.88 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.12 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 588.62 1.14%
solana
Solana (SOL) $ 188.22 3.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621071 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646991 1.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217493 11.36%

Stablecoin Kısıtlaması Kalktı! Bitcoin İçin Önemli Gelişmeler

Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla bu hafta; Nasdaq’ın kurumsal kripto para saklama hizmeti sunmasını, Bitcoin ile vergi ödeme sisteminden, Microstrategy’nin Bitcoin yatırımından ve Rusya’nın kripto para geliştirmesinden bahsettik.

Nelerden Bahsedildi?

Son dönemde kripto para sektöründe birçok kurum kripto hizmetlerine ağırlık vermeye başladı. Bu kez bir hamle de hisse senedi borsası Nasdaq’dan geldi. Nasdaq, Nasdaq Digital Assets ile birlikte kripto odaklı yeni bir bölüm kuruyor.

Bununla beraber kripto para birimleri hükümetler tarafından hızla benimsenmeye devam ediyor. Bir sonraki haberimiz ABD’nin Colorado eyaletinden. Avrupa Birliği yetkilileri, en son sürümde yer alan stablecoin savunucuları için kapsamlı bir çerçeve oluşturulması adına bir sonraki adım atıldı. 

Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, oluşturulan yeni taslakta AB içinde ABD dolarına sabitlenmiş tokenların kullanımına ilişkin sınırlamaların kaldırıldığını gösteriyor.

Ayrıca Stablecoin’ler için olan hükümlerin Ocak 2024’te, geri kalan hükümlerin ise Haziran 2024’te yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kripto para piyasasını ilgiyle takip eden Rusya’dan yeni bir kripto para haberi geldi. Geliştiriciler, Rusların küresel borsalara erişimini iyileştirebilecek ve sınır ötesi ödemeler için kullanılabilecek bir kripto para birimi üzerinde çalışıyor. 

Projenin arkasında yer alan DeFi platformu Indefibank, tokenin ulusal itibari paraya sabitleneceğini ancak devlet tarafından oluşturulacak dijital rubleden bağımsız olacağını açıkladı.

Kripto Bülten’de haftanın önemli ve öne çıkan haberlerini sizlere aktardık. Son olarak bir kez daha hatırlatalım, bize abone olup bildirimlerinizi açmayı unutmayın.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala