bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,879.12 4.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.98 4.61%
bnb
BNB (BNB) $ 556.89 3.97%
solana
Solana (SOL) $ 142.79 8.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506073 6.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.477857 9.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155626 8.47%

Sri Lanka Merkez Bankası, Kripto Para Birimleri Hakkında Uyarı Yayımladı

sri lanka merkez bankasi kripto para birimleri hakkinda uyari yayimladi

Sri Lanka Merkez Bankası (CBSL) kripto para birimleri hakkındaki riskler ile ilgili bir uyarı yayımladı. 

Banka, geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesi aracılığıyla vatandaşlara bir uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi kripto paralara yatırım yapmanın, ülkedeki düzenleyici önlem eksikliği nedeniyle önemli riskler doğurabileceği belirtildi. Uyarıda borsalar, madenciler ve ICO’lar da yer aldı.

Dört Riskli Alan

Söz konusu kripto para etkinliklerinin hiçbirinin Sri Lanka’da faaliyet gösterme yetkisine sahip olmadığını söyleyen banka, ayrıca kripto para yatırımcıları için riskli olabilecek dört alan sıraladı. Bunlar yasal ve düzenleyici önlemler bulunmaması, kripto para karşıtı söylemlerde sıklıkla karşımıza çıkan kara para aklama ve terör finansmanı, spekülatif nitelik ve döviz düzenlemeleri ihlali olarak belirtildi. Banka, yurtdışında faaliyet gösteren kripto para borsalarından kripto para satın alan vatandaşların, ülkenin döviz düzenlemelerini ihlal edebileceğini ifade etti. Banka konu hakkında şunları söyledi:

“Risk Sermayesi, 2017 12 Sayılı Döviz Yasası (FEA) açısından izin verilen bir yatırım kategorisi olarak tanımlanmamıştır. Banka kartları ve kredi kartları gibi Elektronik Fon Transferi Kartlarının (EFTC’ler) de Sri Lanka’daki Döviz Yönetmelikleri uyarınca sanal para işlemleriyle ilgili yabancı para birimiyle yapılan ödemelerde kullanılmasına izin verilmez.”

Sri Lanka Merkez Bankası, dünya çapında kripto paralar hakkında uyarı yayımlayan düzenleyici kurumlardan birini temsil ediyor. Ülkeler ve düzenleyici kurumlar, yükselen kripto para piyasası hakkında vatandaşlarına uyarıda bulunarak temkinli yaklaşmayı tercih ediyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala