bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,053.16 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.52 0.73%
bnb
BNB (BNB) $ 611.75 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.12 3.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525497 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471358 0.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151344 1.05%

Square Enix Blockchain Oyunlarına Yatırım için Hazırlanıyor

Square Enix Blockchain Oyunlarina Yatirim için Hazirlaniyor

Özellikle son dönemde GameFi sektörünün hızla büyüdüğüne şahitlik ediyor. Hem büyük oyun şirketleri hem de yeni nesil şirketler bu alanda ellerini güçlendirmek için yeni finansman kaynakları arıyorlar. Diğer taraftan yatırımcılar da bu tür yatırımcılar için hevesli gözüküyorlar. Son olarak Square Enix ise Blockchain tabanlı oyunları finanse etmek için bazı oyun stüdyolarını ve fikri mülkiyetini (IP) satmak için bir anlaşma imzaladı.

Square Enix Blockchain Oyunlarina Yatirim için Hazirlaniyor 1

Square Enix Blockchain Oyunlarına Yatırım için Stüdyolarını Satıyor

Son dönemde birçok şirket oyunlarını Blockchain’e entegre etmeye çalışırken, Japonya merkezli oyun şirketi Square Enix’ten de cesur bir adım geldi. Şirket, yeni Blockchain, yapay zeka ve bulut hizmetleri yatırımlarını finanse etmek için 300 milyon dolar karşılığında İsveçli bir oyun şirketi Embracer ile anlaşma yaptı.

Konuyla alakalı olarak konuşan Square Enix’in Başkanı Yosuke Matsuda, bu anlaşmanın şirketin küresel iş ortamını değiştirmesine yardımcı olacağını söyledi.  Aynı zamanda şirketin dijital eğlence alanındaki ana faaliyet alanını sağlamlaştıracağını belirtti. Ancak hepsinden önemlisi bu anlaşma, şirketin Blockchain, yapay zeka ve bulut alanlarındaki yatırımının başlatılması açısından oldukça önemli bir konuma sahip.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala