bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,955.40 3.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.90 1.78%
bnb
BNB (BNB) $ 559.67 2.25%
solana
Solana (SOL) $ 144.41 6.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501754 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467846 3.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152779 2.59%

SPK Başkan Yardımcısı Kripto Yasası Hakkında Konuştu

SPK Başkan Yardimcisi Kripto Yasasi Hakkinda Konuştu

Kripto para sektörünün hızla büyümesi ile birlikte en önemli konulardan birisi de düzenlemeler oldu. Küresel olarak birçok düzenleyici üzerinde kripto odaklı baskılar artarken, ülkemizde de kripto para yasa çalışmaları sürüyor. Son olarak kripto para ve Blockchain teknolojisi hakkında konuşan SPK Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör, Blockchain önemini vurguladı.

kripto spk

SPK Başkan Yardımcısı: Kripto Düzenlemelerimiz Evrensel Olacak

Kripto paraların kullanımı ve popülaritesindeki artış, beraberinde dolandırıcılık gibi yasa dışı aktörlerin de artmasına neden olmuş durumda. Bu da düzenleyiciler üzerinde yoğun bir baskı oluşturuyor. Türkiye’de de bir süredir devam eden kripto para düzenleme çalışmaları merakla bekleniyor. “Blok Zincir Teknolojileri ve Hukuki Altyapısı” sertifika programında konuşan SPK Başkan Yardımcısı Ali İhsan Güngör, SPK’nın kripto para ve Blockchain alanına bakış açısı hakkında şunları söyledi:

“Blok zinciri teknolojisi üzerinden kripto varlıklar üretiliyor. Biz blok zincir teknolojisini ve kripto varlıkları ayrı düşünüyoruz. En azından ilk aşamada. Yapılacak düzenlemelerde blok zincir teknolojisinin hayatın her alanında kullanımıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmesin, bir engel konulmasın. Bu temel şiarımız. Bu gelecekte çok etkili olacak. Bu sadece finansal bir ürün değil. Blok zinciri üzerinden üretilen finansal varlıkları ayrı düşündüğümüzü belirtmeliyim”

Kripto para yasa çalışmalarında daha öncesinde taslaklar ortaya çıkmış ve tepki toplamıştı. Bu konu hakkında takipte olduklarını belirten Güngör, yatırımcıların yüzde 99.9’unun Blockchain’i bilmediğini söyledi:

“Tabi karşıt görüşler de var, onların da bilincindeyiz. Şu da deniyor: Kripto varlıklar blok zincir teknolojisinin gelişmesinin bir nevi yakıtıdır. Kripto varlıkları blok zincirinden ayrı düşünemezsiniz.

Şöyle bir gerçeklik var: Ülkemizde bu alana yatırım yapan kişilerin yüzde 99.9’u blok zincir tarafıyla ilgili bir bilgiye sahip değil. Bu kişileri cezbeden unsur kripto varlıkların fiyat hareketliliğidir”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala