bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,968.41 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.54 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 561.11 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.12 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500915 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467052 3.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153086 2.37%

S&P Raporu: Bitcoin (BTC) ve Altın Arasındaki Benzerlikler Arttı

sp raporu bitcoin btc ve altin arasindaki benzerlikler artti

Tahvil derecelendirme ve yatırım endeksi şirketi Standard&Poor’s yeni bir piyasa raporu yayımladı. Raporda, Bitcoin’in altın ile benzerliklerinin arttığına dikkat çekildi.

Bir CoinDesk haberine göre, S&P de Bitcoin’in muazzam performansının ardından Bitcoin’e ağırlık veren Wall Street firmaları arasında katıldı. Şirket yayımladığı raporda, “Bitcoin ile altının benzerliklerine” ve “Bitcoin ile ilgili endişelerin azaldığına” dikkat çekti.

S&P Dow Jones Endeksleri emtialar ve gayrimenkuller müdür yardımcısı Jim Wiederhold, Bitcoin hırsızlığı ile ilgili endişelerin azalmasına rağmen, teknoloji ve borsa muadilleri gibi platformlardan kaynaklanan risklerin devam ettiğini söyledi. S&P raporunun bazı önemli noktaları ise şu şekilde:

  • “Son zamanlarda, Bitcoin ve altın arasındaki arasındaki benzerlikler arttı.”
  • “Hem Bitcoin hem de altın kıt olarak görülüyor, geleneksel finansal piyasaların dışında tutulma potansiyeline sahip ve agresif para basımı ve para birimi değerlerinin düşürülmesi ile şişirilemeyen değerlere sahip. Altın gibi Bitcoin de diğer popüler varlık sınıflarıyla ilintisiz bir nitelik gösteriyor.”
  • “Bitcoin ve altının temelleri, sahip olma biçimi konusunda farklılaşıyor. Altın fiziksel bir varlık iken, Bitcoin dijital bir varlık. Her ikisi de kıt olsa da, altının henüz tedarik için bir tavanı yok. Ancak Bitcoin sadece 21 milyon çıkarılabiliyor.”

Rapor, şirketin kripto para piyasasına gireceğini duyurmasının ardından geldi. Şirket, geçtiğimiz ay kripto para endeksleri başlatmak için veri sağlayıcısı Lukka ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala