bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

Sotheby’s de Metaverse Dünyasına Adım Attı

sothebys de metaverse dunyasina adim atti 1

Metaverse gün geçtikçe daha fazla şirketin dikkatini çekiyor. Son olarak Blockchain dünyasına hiç de uzak olmayan Sotheby’s, Metaverse aracılığı ile yeni bir NFT koleksiyonunu duyurdu. Sostento ile ortaklaşa yürütülen bu koleksiyon “şimdiye kadarki en büyük NFT yardım müzayedesi” olarak kabul ediliyor. 

Koleksiyon satışından elde edilen gelirler ise ön saflardaki halk sağlığı için çalışanları destekleyen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Sostento’ya gidecek.

sothebys-de-metaverse-dunyasina-adim-atti

Sotheby’s, Sostento ile Metaverse Üzerinden NFT Satacak

Geçtiğimiz Hazitan ayında Twitter, 140 adet NFT’yi 140 takipçiye ücretsiz olarak hediye etmişti. Şimdi ise bu 140 şanslı kişiden “Besties” olarak bahsedilen 7 kişi, halk sağlığı çalışanlarına hayati destek sağlayan bir kuruluş olan Sostento’ya destek için birleşti.

İşin en ilginç taradı ise bu müzayede ilk defa bir Metaverse üzerinden gerçekleştirilecek.

7 NFT’den oluşan koleksiyon, Sotheby’s üzerinden Metaverse aracılığı ile müzayedeye çıkarılacak. Sotheby’s Küresel Bilim ve Popüler Kültür Başkanı Cassandra Hatton, yapılan duyuruda şunları söyledi:

“Yalnızca Sostento gibi bir organizasyonla değil, aynı zamanda NFT’lerinin öneminin farkında olan ve bu gücü iyi bir amaç için kullanan Besties grubuyla birlikte çalışmak ilham verici.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala