bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,616.92 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.17 2.42%
bnb
BNB (BNB) $ 582.56 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 183.53 3.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619362 1.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645901 2.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215407 13.58%

Son Dakika! Celsius Network (CEL) Neden Düşüyor?

son dakika celsius network cel neden dusuyor

Borç verme platformu Celsius Network’un tokenı CEL, son 24 saatte yüzde 50’den fazla düşüş yaşadı. Platformda yaşanan para çekme işlemini duraklatma hamlesi aslında “CEL neden düşüyor?” sorusunun da bir yanıtı oldu.

Celsius Network (CEL) Neden Düşüyor?

Celsius Network, platformdaki tüm para çekme işlemlerini duraklattığını açıkladı. Bunun, topluluğun yararına bir hamle olduğunu söyledi. Bu duyurunun ardından CEL, yüzde 60’ya yakın düşüşle 0.177 dolara kadar geriledi. Haberin yazımı itibariyle, CoinGecko verilerine göre, 24 saatte CEL’de yüzde 57’lik bir düşüş söz konusu.

Celsius tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi:

“Aşırı piyasa koşulları nedeniyle, Celsius’un hesaplar arasındaki tüm para çekme, Swap ve transferleri duraklattığını duyuruyoruz. Zaman içinde geri çekilme yükümlülüklerini yerine getirmek için bugün bunu gerçekleştiriyoruz”

Daha önce şirket, kullanıcıların para çekme işlemlerine likidite sağlamak için yüklü miktarda stake edilmiş ETH satmıştı. Celsius, birkaç saat önce de yüklü miktarda WBTC ve ETH’yi FTX kripto borsasına aktardı.

Celsius, likidite yükümlülükleri olarak daha fazla varlık satmaya devam ederse, daha geniş çaplı düşüşler de gelebilir.

Şirket, yaptığı açıklamada şu sözlere de yer verdi:

“Tek bir odakla çalışıyoruz: müşterilerimize karşı yükümlülüklerimizi yerine getirmek için varlıkları korumak ve muhafaza etmek. Nihai hedefimiz, likiditeyi stabilize etmek ve hesaplar arasındaki para çekme, Swap ve transferleri mümkün olduğunca çabuk eski haline getirmektir. Biz varlıkları korumak için adımlar atarken, likiditeyi ve operasyonları istikrara kavuşturmak için tüm topluluğumuzun yararına bu gerekli eylemi yapıyoruz”

Şirket geçen ay bir halka arz planlıyordu. Ancak şimdilerde, zorlu düzenleyici eylemlerle karşılaşması da muhtemel.

Bir başka önemli nokta da Celsius Network‘ün likidite pozisyonlarını karşılamak için USDT ve USDC stabilcoinlerinden yoğun bir şekilde borç alma ihtimali.

Celsius Network’ün bir ETH 2.0 sözleşmesinde 288 bin ETH var.

Tüm bunlar, yüzde 60’a yakın değer kaybeden CEL için “neden düşüyor” sorusunun yanıtı olabilir. İlerleyen zamanda şirketin bu konuya ilişkin nasıl adımlar atacağını ve CEL’in hareketini hep birlikte göreceğiz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala