bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,465.88 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.12 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 588.62 1.14%
solana
Solana (SOL) $ 188.22 3.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.621071 1.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646991 1.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217493 11.36%

Solana’dan Sonra Polygon’dan da Akıllı Telefon Hamlesi

solanadan sonra polygondan da akilli telefon hamlesi

Solana, haziran ayının son günlerinde web3 odaklı akıllı telefonu Solana Saga‘yı tanıtmıştı. Aradan geçen kısa sürenin ardından Polygon da akıllı telefon hamlesiyle dikkat çekti.

Polygon Akıllı Telefonu için Nothing ile Ortaklık Kurdu

Bir teknoloji girişimi olan Nothing ve Polygon, web3’ü akıllı telefonlara getirme konusunda bir ortaklık kurdu.

Nothing, yeni Android işletim sistemli Nothing Phone (1) modelinde NFT’ler sunmak için Polygon ağını kullanıyor.

CoinDesk‘te yer alan habere göre, “Nothing Community Dots” olarak adlandırılan NFT projesi, topluluk yatırımcıları için yeni ürünlere ve etkinliklere erken erişimin kilidini açan airdrop’lar da sunacak.

solanadan sonra polygondan da akilli telefon hamlesi 2

Bu arada ilk ödüller arasında, Nothing Phone (1)’in 12 Temmuz’da Londra’da düzenlenecek lansmanına davet var.

Polygon kurucu ortağı Sandeep Nailwal konuyla ilgili şunları söyledi:

“Nothing gibi yenilikçi bir şirketin web3 kucakladığını ve Polygon ile birlikte çalışarak web3’e doğrudan erişim sağladığını görmek son derece cesaret verici”

Başta da söylediğimiz gibi kısa süre önce da Solana, kendi akıllı telefonunu duyurmuştu. Polygon ve Solana‘nın bu çalışmaları blokzincir tabanlı bir telefon geliştirme isteğinin canlandığını gösteriyor. 2018 yılında Sirin Labs de benzer bir hamle yapmıştı. Ancak sonrasında yaşanan işten çıkarmalar ve ödenmeyen fabrika faturaları, projenin de rafa kalkmasında etkili oldu.

Solana ve Polygon, akıllı telefon geliştirme konusunda başarılı olursa web3’ün günlük kullanıma girmesi ve daha geniş bir kitleye ulaşması söz konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala