bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,896.85 4.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.22 5.33%
bnb
BNB (BNB) $ 541.69 6.59%
solana
Solana (SOL) $ 134.60 11.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488628 4.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46119 5.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154919 4.92%

Solana Ventures’ın Yılın İlk Çeyreğindeki Kripto Yatırımları (2023)

Solana Ventures yatirimlari

Bu yazımda önde gelen girişim sermayelerinden Solana Ventures’ın 2023 yılının ilk çeyreğindeki kripto para sektöründe yaptığı yatırımlara yakından bakacağız. 

Solana Ventures, önde gelen katman-1 blockchain ağlarından Solana’nın risk sermayesi kolu.

Solana Ventures gibi risk sermayesi fonlarının potansiyeli yüksek girişimleri, henüz proje aşamasındayken bulup erkenden yatırımlar yapıyor. Bu nedenle potansiyeli yüksek yeni kripto para projelerini bulmak isteyen bireysel yatırımcılar için risk sermayesi şirketlerinin para akışını takip etmek akıllıca olabilir. 

Sözü çok uzatmadan Solana Ventures‘ın 2023 yılının ilk 3 ayında yaptığı kripto para yatırımlarına yakından bakalım. Çeşitli kaynaklardaki verileri göz önünde bulundurduğumuzda Solana Ventures‘ın 2 farklı yatırım turuna katıldığı göze çarpıyor. Bunlar şu şekilde:

TipLink, kripto para transferlerini bir link göndermek kadar kolaylaştıran gözetimsiz kripto para cüzdanıdır. TipLink’e Solana cüzdanınızı ve Gmail hesaplarını bağlayan kullanıcılar kolaylıkla kripto para işlemleri gerçekleştirebilir. Oluşturulan TipLink, Twitter, Discord vb. gibi platformlar aracılığıyla başkalarına gönderilerek kripto para transferleri gerçekleştirilebilir.

TipLink, 21 Şubat’ta aralarında Solana Ventures‘ın da yer aldığı yatırımcılardan 6 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turuna Sequoia Capital liderlik etti ve Circle, Multicoin Capital, Circle, Paxos gibi önde gelen kripto para şirketleri katıldı.

TipLink, blockchain hizmetleri kategorisinde faaliyet gösteriyor.

tiplink

2- Tensor

Tensor, Solana merkezli bir NFT alım satım platformu. TradingView’a entegre edilebilen Tensor, toplu teklif, piyasa yapıcı emirleri vb. gibi gelişmiş işlevlere sahip. Tensor, bir süre önce Solana ağındaki NFT sahiplerini ödüllendirmek için bir teşvik programı başlatmıştı. Tensor, TensorSwap üzerinde işlem yapan kullanıcıları ödüllendirmek için de yeni bir teşvik programı başlattı.

Tensor, 7 Mart’ta duyurduğu ve Solana Ventures‘ın da katıldığı tohum yatırım turunda 3 milyon dolar topladı. Yatırım turuna Placeholder Ventures liderlik etti.

Tensor, NFT kategorisinde faaliyet gösteriyor.

screenshot.png

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala