bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,632.05 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,092.70 5.34%
bnb
BNB (BNB) $ 607.49 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 144.36 8.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517184 5.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465346 6.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148217 8.30%

Solana Tabanlı DeFi Uygulaması Cashio Hacklendi

solana tabanli defi uygulamasi cashio hacklendi 2

Kripto para dünyasında özellikle DeFi alanında çok fazla hack durumu ile karşılaşıyoruz. Bu kez Solana tabanlı merkezi olmayan uygulama CashioApp hacklendi. Elde edilen son bilgilere göre Solana tabanlı uygulamadaki hack sonucu yaklaşık 50 milyon dolar kaybedildi.

Cashio ekibi olayı bugün günü erken saatlerde Twitter hesapları üzerinden duyurdu. Ekip, duyuruda “Lütfen NAKİT basmayın Sonsuz bir hata var. diye yazdı. Ayrıca ekip sorunu araştırdığını da belirtti.

DeFi Uygulaması Cashio Saldırıya Uğradı

Saldırıdan kaynaklanan hasarın kesin boyutu hala resmi olarak bilinmemekle birlikte, Twitter’da samczsun olarak bilinen ünlü kripto güvenlik araştırmacısı, zincir üzerindeki verilerin hızlı gözden geçirilmesine dayanarak kayıpların yaklaşık 50 milyon dolar olduğunu söyledi.

Söz konusu meydana gelen olay, bilgisayar korsanının Cashio’nun akıllı sözleşmelerini, karşılığında herhangi bir likidite sağlamadan sonsuz bir NAKİT arzı sağlamak için manipüle etmesine izin verdi. Blockchain verileri, herhangi bir USDC veya USDT desteği olmadan 2 milyardan fazla NAKİT basıldığını gösteriyor.

Bilgisayar korsanı, yeni basılan tokenları, Cashio’nun likidite havuzlarındaki sabit paralarla değiştirmek için kullandı. İzleme aracı DeFiLlama’dan gelen veriler , saldırıdan sonra Cashio’ya kilitlenen toplam değerin 28 milyon dolar düştüğünü gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala