bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,693.33 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.58 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 613.80 1.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.52 1.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52854 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475156 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152648 0.23%

Solana Spaces, İki Mağazasını Kapatıyor

solana spaces iki magazasini kapatiyor

Kripto sektöründe yaşanan uzun süreli durgunluk nedeniyle bir proje daha kapanma kararını açıkladı. Kripto para dünyası, uzun süren kripto kışı ile boğuşurken, makroekonomik baskılar dev şirketleri küçülmeye zorladı. Bu dönemde birçok proje hedeflerine ulaşamayarak kapanma kararlarını açıkladı. Sektördeki durgunluk, kullanıcılar tarafındaki ilgiyi de azalttı. Ayda 100 bin kişiyi hedefleyen Solana Spaces‘in fiziki mağazaları da listeye son eklenenler arasında yer aldı.

solana spaces iki magazasini kapatiyor2

Solana Spaces, New York ve Miami Mağazasını Kapatıyor

Solana Spaces, açılışından sadece 7 ay sonra New York ve Miami’deki fiziki mağazalarını kapatacağını duyurdu. Mağaza deneyinin daha fazla insanı Solana‘ya dahil etme planının bir parçası olduğunu kaydeden Solana Spaces kurucusu Vibhu Norby, mağazaların beklendiği kadar kullanıcı ilgisi çekmediğini belirtti. Norby, Solana Spaces’i 2022’nin başlarında kurmuştu. Norby, yatırım odağının şirketin yeni NFT airdrop platformu ‘DRiP‘e kaydırılacağını da açıkladı. Fiziki mağazaların haftada 500 ila 1000 kişi aldığını ifade eden Norby, DRiP’e her gün aynı miktarda kişinin katıldığını ifade etti. New York ve Miami’deki mağazalar, şubat ayının sonunda kapatılacak. Norby, kapatma kararının birkaç hafta önce alındığını kaydetti.

Solana Spaces‘in New York mağazası temmuz ayında, Miami mağazası ise ağustos ayında açılmıştı. Solana mağazalarında yüz yüze eğitim, ödül kazanımı ve ürün satışı gibi farklı seçenekler sunuluyordu. Mağazaların Solana’ya her ay 100 binden fazla kişi kazandırması bekleniyordu. Yedi aylık sürede ise sadece 75 bin kişi mağazaları ziyaret etti. Proje Solana Vakfı, cüzdan sağlayıcısı Phantom ve kripto borsası Orca tarafından desteklenmişti. Star Atlas ve Aurory gibi Solana aktörleri de ekosisteme katkılarından dolayı Solana Spaces’e teşekkür etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala