bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,528.29 5.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,084.06 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 554.99 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 143.55 10.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.495614 0.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455892 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1522 6.33%

Solana NFT Satışları Eylül Ayında Neredeyse 2 Katına Çıktı

Solana NFT Satislari Eylul Ayinda Neredeyse 2 Katina Cikti

NFT satışları son dönemde kritik bir düşüş içerisinde. Özellikle en aktif NFT trafiğine sahip olan Ethereum nezdinde işler pek iyi gitmiyor. Ancak bu durum, Solana’nın işine gelmişe benziyor. Öyle ki Solana ağındaki NFT satışları eylül ayı boyunca yaklaşık olarak 950 milyon doların seviyesinde seyretti.

Solana NFT Satislari Eylul Ayinda Neredeyse 2 Katina Cikti 1

Solana Ağındaki NFT Satışları 950 Milyon Doları Aştı

DeFi ve NFT traker’ı DappRadar verilere göre, eylül ayında toplamda 947 milyon dolar değerinde NFT işlem hacmi kaydedildi. Bu noktada washing trade akıllara gelebilir. Ancak bu verinin analizle ile washtrade’ler çıkarıldıktan sonra elde edildiğini belirtelim.

Diğer taraftan genel NFT sektörü ne yazık ki bu denli pozitif sayılara sahip değil. Öyle ki NFT sektörü, 2021’in sonları ve bu yılın başlarındaki patlama sonrası günümüze kadar kritik bir düşüş yaşadı. Örneğin Ocak ayında yaklaşık 5.36 milyar dolar değerinde NFT ticaret hacmi kaydedildi. Bu veri, NFT’lerin yükseliş dönemi ile kıyaslandığında yüzde 82 daha az işlem hacmi demek.

DappRadar Blockchain Analisti Pedro Herrera ise bu durumu farklı bir şekilde yorumluyor:

“NFT’lere olan talep azalmıyor. Sadece bazı NFT’lerin değerini ayarlayan piyasanın kendisi. Bazı koleksiyonların fiyatlandırılmasında bir balon etkisi söz konusuydu. Bu da milyon dolarlık satışlara yol açtı ve verileri olması gerekenden farklı bir noktaya taşıdı”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala