bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,625.05 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,128.71 2.17%
bnb
BNB (BNB) $ 607.41 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 5.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521284 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4699 1.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150113 3.40%

Solana Kesintilerin Önüne Geçebildi Mi? | BNB Coin SEC Tarafından İnceleme Altında

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla haftanın öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Bitcoin’in yasallaştırılması, Beyaz Saray’dan beklenen kripto para madenciliği raporu, SEC’in Binance Coin’i incelemesi, Solana’da meydana gelen kesintilerin giderilmesi ve daha fazlasını sizler için inceledik.

Kripto Para Piyasasında Neler Yaşandı?

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Joe Biden, Mart 2022’de kripto yürütme emrini imzalamış ve bir kararname yayınlanmıştı. Bu yürütme emrini takiben, Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi‘nden, bu yaz, kripto para madenciliği ve çevresel etkisi hakkında bir rapor yayınlaması bekleniyor.

Popüler İngiliz gazetesi The Economist; ABD, İngiltere, Fransa, Güney Kore, Avustralya ve Singapur gibi gelişmiş ekonomilerin yanı sıra  Türkiye, Brezilya, Vietnam, Güney Afrika ve Filipinler gibi gelişmekte olan ülkelerde de kripto endüstrisine karşı mevcut duruşların ne olduğunu öğrenmek için yaklaşık 3.000 katılımcının yer aldığı bir anket yaptı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Binance üzerinde listelenen ve sektörün en büyük beşinci kripto varlığı olan Binance Coin’in menkul kıymet olup olmadığını araştırıyor.

Geçtiğimiz günlerde Solana ağında yaşanan kesintiler pek çok geliştiricinin ve yatırımcının canını sıkmıştı. Son zamanlarda kesintilerle boğuşan Solana ağında, bu kesintilere sebep olan özellik kapatılıyor.

İngiltere Premier Ligi, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne iki adet NFT ve metaverse odaklı ticari marka başvurusunda bulundu.

Teknoloji devi Samsung’un ABD birimi, Web3 ve NFT projelerini desteklemek adına bir Discord sunucusu kurdu.

Circle’ın ödemeler ve hazine platformu, Polygon USD Coin’i desteklemeye başladı.

Eski adı Avanti olan ABD merkezli kripto para bankası Custodia; Fed’e, ana hesap açma lisansı vermediği ve bunu sürekli olarak ertelediği için dava açtı.

Son haberimiz kripto piyasasındaki en büyük stablecoin olan Tether’den. Tether’in USDT’si hacmini giderek büyütmeye devam ediyor. Özellikle terra’nın yaşadığı çöküş sonrası okların çevrildiği USDT, her ne kadar kısa bir süreliğine dalgalanmalar yaşasa da ileriye dönük planlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Şu anda, Ethereum, Solana, Avalanche, gibi bir çok ağda yer alan USDT, son olarak Tezos Blockchain ağında da piyasaya sürüldü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala