bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 4.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.91 3.26%
bnb
BNB (BNB) $ 550.24 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 140.27 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502401 2.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455844 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151042 2.77%

Solana, Dorsey’in Yanlış Yazımıyla Twitter Adını Değiştirdi

solana dorseyin yanlis yazimiyla twitter adini degistirdi

Twitter’ın kurucusu olan Jack Dorsey’in sahibi olduğu Block’un yan kuruluşu olan TBD, web3’ün alternatifi olan web5’i duyurmuştu. Jack Dorsey web5 ile ilgili yaptığı paylaşımda, Solana yerine Solano yazınca Solana ekibinden yanıt gecikmedi.

Solana Twitter Kullanıcı Adını Solano Olarak Değiştirdi

Kesintiler ve güvenlik derecelendirmeleri ile sorunlar yaşayan Solana, bu sefer Twitter adını değiştirdi. Solana’nın Twitter kullanıcı adını değişmesinin sebebi ise Jack Dorsey’in yanlış yazımı. Bitcoin’e (BTC) verdiği desteği saklamayan Jack Dorsey, Blockchain yeniliklerini ve kripto endüstrisini yakından takip ediyor. Kısa bir süre önce Jack Dorsey’in sahibi ve yöneticisi olduğu Block’un yan kuruluşu olan TBD, web3’ün kullanıcıların gizliliğini ve kişisel verileri korumadaki başarısızlığını düzenlemek için web3’ten iki kat daha iyi olan web5’i duyurmuştu. Bitcoin Blockchain’i üzerine inşa edilen web5, ekstra merkezi olmayan bir platform olarak duyurulmuştu.

Dorsey, web5 olarak isimlendirilen yeni platforma olan ihtiyacı dile getirdiği paylaşımında, web3’ün Ethereum ve Solana gibi tek başarısızlık noktalarına sahip Blockchainlere olan bağımlılığını dile getirdi. Dorsey paylaşımında Solana yerine Solano yazması ise Solana topluluğu tarafından eleştirildi.

solana dorseyin yanlis yazimiyla twitter adini degistirdi 2

Jack Dorsey’in bu ufak yazım hatası sonrasında, Solana Twitter kullanıcı adını Solano olarak değiştirdi. Solana ayrıca Twitter biyografisini, “yüksek performanslı web sürümü artırma makinesi. web3 ve web6 numaralı ağları atlayın ve duruş devrimine katılın” olarak güncelledi. Solana’nın bu şakasının ne kadar süreceği şimdilik bilinmiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala