bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,739.08 5.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.13 3.99%
bnb
BNB (BNB) $ 551.78 6.38%
solana
Solana (SOL) $ 139.72 8.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501703 4.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455266 5.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150427 3.45%

Solana Doğrulayıcıları İkinci Yeniden Başlatma Denemesi Gerçekleştirecek

solana dogrulayicilari ikinci yeniden baslatma denemesi gerceklestirecek

Blockchain şirketi Solana’da yeni sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Solana Blockchain ağında yaşanan sorunlar nedeniyle ağ dondurulmuştu. Solana Blockchain ağındaki bu sorun sonrasında ağın yeniden başlatılması için Solana doğrulayıcıları ikinci yeniden başlatma denemesini gerçekleştirecek.

Solana Blockchain Ağında Yeniden Başlatma Adımı

Solana Blockchain ağında yaşanan sorunların ardından doğrulayıcılar, ağı yeniden hayata döndürme planları yapıyor. Solana doğrulayıcıları, Blockchain kullanıcılarına yeniden hizmet verebilmek için ikinci bir yeniden başlatma denemesi yapıyor.

solana dogrulayicilari ikinci yeniden baslatma denemesi gerceklestirecek 2

Kısa bir süre önce Solana Blockchain ağında yaşanan sorunlar nedeniyle ağın dondurulması kararı alınmıştı. Yaşanan sorunun çözümü sonrasında doğrulayıcılar ilk denemede ağı yeniden başlatamadılar. Solana’nın altyapısını çalıştıran doğrulayıcılar, Blockchain ağının düzeltilmesi için en iyi yolun, yeniden başlatmayı senkronize etmek ve zinciri hard fork seçeneklerinin doğru bir karar olduğunu düşünmeye başladılar. Solana doğrulayıcıları, ağı yeniden başlatmak için yanlış noktayı seçtiklerini fart ettiklerinde, gecikmeyi daha da uzatarak ilk yeniden başlatma denemesinden de uzaklaştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından açıklama yapan Solana doğrulayıcıları ve geliştiricileri, konu hakkında yaptıkları açıklamada, Solana Blockchain ağında yaşanan ağır işlem işleme şeklinde başlayan sorunların, Solana’daki faaliyetlerin neredeyse tamamen kapanmasına neden olduğunu belirtti. Sonuç itibariyle Solana Blockchain ağında blok üretimi durduruldu ve işlemler gerçekleşmiyor. Doğrulayıcılar ise ikinci kez yeniden başlatma planları yapmaya devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala