bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.21 1.91%
bnb
BNB (BNB) $ 605.83 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 149.48 4.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531173 3.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47865 4.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153156 4.59%

SoftBank, İkinci Çeyrekte Rekor Zarar Açıkladı

softbank ikinci ceyrekte rekor zarar acikladi

Kripto şirketlerine ve projelerine yatırım yapmayı sürdüren SoftBank, 2022 yılı ikinci çeyrek mali raporlarını açıkladı. Şirket, küresel olarak teknoloji şirketlerinin zarar etmesi ve yenin zayıflaması sebebiyle, rekor zarar açıkladı.

Softbank, 21.7 Milyar Dolar Zarar Etti

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar şirketleri de etkilemeye devam ediyor. Kripto şirketlerine yatırım yapmayı sürdüren Japonya merkezli SoftBank, 2022 yılı ikinci çeyrek mali sonuçlarını duyurdu. Şirket üç ayda bir 23.4 milyar dolarlık rekor bir zarar açıkladı. Şirket bir kazanç sunumunda göre, kaybı küresel teknoloji hisselerin satışına ve yen’in hızlı düşüşüne bağladı.  30 Haziran 2022’de sona eren mali yılın verilerine göre, 21.7 milyar dolara ilişkin zararın çoğunluğu, SoftBank Vision Fund yatırım araçları grubuna bağlıydı ve büyük ölçüde, araç paylaşım ve ulaşım şirketi Uber ve Opendoor şirketlerinin düşüşüne atfedilebilir.

softbank ikinci ceyrekte rekor zarar acikladi 2

SoftBank’ın kripto endüstrisinde yaptığı yatırımlar arasında dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX, NFT platformları olan Candy Digital ve Sorare, metaverse projeleri The Sandbox ve Improbable ve web3 altyapı şirketi InfStones yer alıyor. Şirketin CEO’su Masayoshi Son, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Savunma modundayız. Dünya hala çok değişken. Enflasyon hala şiddetli. Faiz artmaya devam ediyor ve zor bir dönem içerisinde varlıklarımızı elden çıkartmaya devam ediyoruz. Bununla birlikte yeni yatırımlarımızı azalttık, yatırımlara çok daha fazla yönetilen muhafazakar bir yaklaşımımız var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala