bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,858.38 2.88%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,178.50 1.74%
bnb
BNB (BNB) $ 600.33 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 151.81 4.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532062 3.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475911 6.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153558 5.16%

Slovenya, Kripto İşlemlerinde Sabit Vergi Planını Duyurdu

Slovenya Kripto İşlemlerinde Sabit Vergi Planini Duyurdu

Kripto para düzenleme çalışmaları küresel olarak son hız devam ederken önemli bir haber de Slovenya’dan geldi. Ülke, 2021’ın ortalarına doğru açıkladığı yüzde 10’luk vergi oranından vazgeçmişe benziyor. Öyle ki Hükümetin pandemi sonrası kurtarma planının bir parçası olan önerilen vergi, sanal para birimleri satıldığında veya takas edildiğinde ödenecek ve yüzde 5’in hemen altında bir efektif oranda belirlenecek.

Slovenya

Slovenya, Kripto İşlemlerinde Sabit Vergi Oranını Açıkladı

Sloven hükümeti Perşembe günü kripto para itfalarına ilişkin sabit oranlı bir vergi önerisini açıkladı ve Sloven Parlamentosundan bunu onaylamak için hızlı hareket etmesini istedi. Hükümet ek olarak, amacının mevcut sistemi “bürokratikleştirmeye” ve basitleştirmeye yardımcı olmak ve kripto piyasaları yükselirken Slovenya’nın rekabetçi konumunu iyileştirmek olduğunu belirtti.

Teklifi açıklayan basın açıklamasına göre yasa geçerse Slovenya, dijital para birimleri için “dünyadaki tek ülke olmasa da, bu kadar basit bir vergilendirmeye sahip birkaç ülkeden biri olacak”.

Son olarak bu yasanın ilk olarak geçen yıl ülkenin finans kurumu tarafından tanıtıldığını belirtelim. Hükümet tarafından yayınlanan belgeler, verginin 10.000 avroluk (10.900 dolar) bir ödenek çıkarıldıktan sonra itfa değerinin yüzde 5’i olarak tahsil edileceğini gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala