bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,064.16 3.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.91 3.41%
bnb
BNB (BNB) $ 611.45 0.20%
solana
Solana (SOL) $ 146.75 6.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526232 3.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471765 5.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150489 6.91%

Slash Ventures Yöneticisi Tamer: Web3 Oyunları Yolun Başında

Slash Ventures Yoneticisi Tamer Web3 Oyunlari Yolun Basinda

Türkiye kripto ekosistemi, Web3 oyunlarının geleceğini masaya yatırdı. Sektör liderleri, sekizincisi düzenlenen Block Square‘de ‘Web3: Oyunun Geleceği İçin Ne İfade Ediyor?‘ konusunu ele aldı. 26 Mayıs günü JustWork’te gerçekleşen etkinliğe Kıvılcım Harika Ertunç’un moderatörlüğünde, Slash Ventures Yönetici Ortağı Ali Erhan Tamer, The Sandbox Büyüme Pazarlaması Yöneticisi Arslan Kiran ve Futurinn Kurucusu Melih Gürel katılım gösterdi.

Slash Ventures Yoneticisi Tamer Web3 Oyunlari Yolun Basinda5

Tamer: Nesiller Dönüşümü ile Web3 Oyunları Oynanacak

Slash Ventures Yönetici Ortağı Ali Erhan Tamer, Web2 ve Web3 arasındaki farklara değinerek “Web3 oyun ekonomisinin 200 milyar dolarlık oyun ekonomisi içindeki payının küçük olmasının temel nedeni genel oyuncu profilinin para kazanmayı çok sevmiyor olmasından kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Tamer, merkezi hikayelerden oluşan Web1 ve Web2 oyunlarında oyuncuların para kazanmayan tek taraf olduğunu ifade etti. Tamer, “Web1 ve Web2, oyunu üretenlerin ya da reklam verenlerin para kazandığı bir ekonomidir. Web3‘ü diğerlerinden farklı kılan şey play to earn mekanizmasıdır” dedi.

Blockchain’in oyunlar üzerindeki etkilerini ele alan Tamer, “Blockchain’in hali hazırdaki teknolojisinin aynı anda hem gameplay hem de token ekonomisi sunamıyor” ifadesini kullandı. Oyunların Web3 entegre olması konusunda yolun başında olduğunu kaydeden Tamer, nesillerin dönüşümü ile daha fazla kişinin Web3 oyunlarını oynayacağını söyledi. Tamer, Web3 oyun kalitesinin de zamanla artacağını sözlerine ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala