bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,797.09 5.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,057.51 5.53%
bnb
BNB (BNB) $ 557.01 5.52%
solana
Solana (SOL) $ 142.31 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506234 7.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478057 11.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155551 10.19%

SkyBridge Capital’in Kurucusu SEC’e Tepki Gösterdi

skybridge capitalin kurucusu sec

SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci, ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu’nun (SEC) Grayscale spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu’nu (ETF) piyasa manipülasyonu endişeleri nedeniyle reddetme kararına hala tepki gösterdi.

SkyBridge Capital’in Kurucusu Anthony Scaramucci SEC’e Tepki

SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci, SEC’in Grayscale spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu’nu (ETF) reddetmenin “ABD’nin finans sektöründeki hakimiyetini ilerletmesi için kaçırılmış bir fırsat” olduğunu belirtti. 

skybridge capitalin kurucusu sece tepki gosterdidf

Scaramucci’ye göre, SEC’in bu kararının düzenleyici kurumun belirsizliğinin gelecekte ABD’nin finansal açıdan etileyeceğini söyledi:

Ülke için kaçırılmış bir fırsat. Yüz yıldan fazla bir süredir finansal hizmetler liderliği mantosuna sahibiz. SEC’in Avrupalıların ve Kanadalıların nakit ETF’ye izin verdiği bu yönde hareket etmesi, bu sadece büyük bir kaçırılmış fırsat. SEC artık Ekonomik Yaratıcılığı Durdurun anlamına geliyor.

Hatırlatmak gerekirse SEC, kısa süre önce Grayscale’in 13,5 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) şirketin yoğun çabalarına rağmen spot tabanlı bir Bitcoin ETF’ye dönüştürme başvurusunu reddetti. 

Ek olarak özellikle, bu spot Bitcoin ETF’nin onaylanması, bireyler ve kurumlar için Bitcoin’e yatırım yapmak için düşük maliyetli ve kolay erişilebilir bir yol sunma fırsatı olarak görülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala