bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,848.71 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,536.10 1.25%
bnb
BNB (BNB) $ 610.11 3.61%
solana
Solana (SOL) $ 184.75 1.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613838 1.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639776 1.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.211598 4.94%

Sky Mavis’in Kurucu Ortağı Axie Infinity’yi Savundu

Sky Mavisin Kurucu Ortagi Axie Infinityyi Savundu

Play to earn oyunları her ne kadar 2022’nin başındaki kadar olmasa da gelişimini sürdürüyor. Özellikle Blockchain tabanlı oyunların genel kabulü açısından önemli bir adım olan bu konsept, son dönemde sık sık eleştirilmeye başladı. Bunun en büyük sebeplerinden biri de giriş ücretlerinin yüksekliği ve kazanım oranlarının giderek düşmesi. Ancak Sky Mavis‘in kurucu ortağı Aleksander Leonard Larsen bu görüşlere katılmıyor.

Sky Mavisin Kurucu Ortagi Axie Infinityyi Savundu 1

Sky Mavis Kurucusu Axie Infinity’nin P2E’den Fazlası Olduğunu Düşünüyor

Günümüz GameFi projelerinin büyük bir çoğunluğuna ilham olan Axie Infinity, ne yazık ki büyük bir saldırıya maruz kalmış ve 633 milyon dolarlık devasa bir kayba uğramıştı. Bunun üzerine küresel olarak oyuna olan ilgi büyük ölçüde azaldı. Diğer taraftan bu tarz oyunların pandemi sırasında günlük işlerini kaybetmiş olan işçilerin sömürülmesine yol açtığını iddiaları da arttı.  

Tüm bu görüşlere karşı projesi Axie Infinity‘yi savunan Sky Mavis’in kurucu ortağı Aleksander Leonard Larsen ise bu eleştirilerin yanlış olduğunu düşünüyor. Projenin dünyada birçok alanda hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirten Larsen, Axie Infinity’deki yaşanan hızlı büyümeye kendilerinin dahi şaşırdığını belirtti.

Bu büyüme sürecinde ekibin de bu hıza yetişemediğini belirten Larsen, şu ifadeleri de kaydetti:

“2020’nin başlarında piyasaya sürdüğümüz Axie Classic oyunu bir nevi rota çizmişti. O oyunun kalitesi ancak bir yere kadar gidebilirdi. Ancak oyunun popülaritesi Sky Mavis’i bile hazırlıksız yakaladı. Örneğin, ekip herhangi bir “canlı operasyon” yürütmüyordu. Yani oyun yeni özellikler veya oyun içi etkinliklerle düzenli olarak güncellenmiyordu”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala