bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,710.80 1.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,059.56 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 534.29 4.07%
solana
Solana (SOL) $ 132.23 4.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.492053 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448434 1.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152927 4.96%

Sky Mavis, Ronin Saldırısı Sonrası Güvenlik Sistemlerini Güncelliyor

Sky Mavis Ronin Saldirisi Sonrasi Güvenlik Sistemlerini Güncelliyor

Bildiğiniz üzere kısa bir süre önce popüler play to earn oyunu Axie Infinity’nin yan zinciri Ronin saldırıya uğramış ve 622 milyon dolarlık varlık çalınmıştı. Bunun üzerine birçok kurum ve kuruluş olay hakkındaki araştırmalarını sürdürürken bir gelişme de Axie’nin arkasındaki şirket olan Sky Mavis’den geldi. Şirket, saldırı sonrası güvenlik sistemlerini güncellediklerini açıkladı.

Sky Mavis, Sıfır Güvenli Sistem Güvenliğine Geçiş Yapıyor

Play to Earn oyunu Axie Infinity’nin arkasındaki şirket Sky Mavis, geçtiğimiz ay Ronin ağına yapılan 622 milyon dolarlık saldırının ardından “sıfır güvenli bir organizasyon” olmak istediğini açıkladı. Ek olarak geliştiriciler ağa 100’den fazla doğrulayıcı Node ekleme planlarını da vurguladı.

Şirket Ronin saldırı hakkında yayımladığı raporda yaşanan olay hakında detaylara yer verirken, güvenlik konusundaki çalışmalarına dair şunları kaydetti:

“Amacımız tamamen kırılmaz, sıfır güvene dayalı bir kuruluş olmaktır. Sıfır güven, Sky Mavis’in her zaman dış ve iç tehditlere karşı risk altında olduğunu varsayan bir çerçevedir”

Ek olarak rapor, saldırganların Ethereum bağlantılı köprüsünden 173.600’dan fazla Ethereum (ETH) ve 25.5 milyon USDC bilgisayar korsanını çaldığı doğruladı. Toplam kayıp 600 milyon doları aştığını belirten rapor, şirketin ileriye dönük operasyonları için oldukça önemli bir kaynak olacağa benziyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala