bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,314.84 0.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,563.65 1.07%
bnb
BNB (BNB) $ 609.94 3.69%
solana
Solana (SOL) $ 187.37 1.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620047 1.29%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.647295 0.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.214458 8.48%

Singapur’un Kripto Grubundan Genel Ödünç Verme Yasağına Tepki

singapurun kripto grubundan genel odunc verme yasagina tepki

Singapur’un ana kripto lobi grubu, merkez bankasının kripto şirketlerinin perakende müşterilerinin kripto para birimlerini ödünç vermesini engelleme önerilerini, böyle bir yasağın “aşırı kısıtlayıcı” olması sebebiyle reddetti.

Singapur Blockchain Derneği Son Karara Tepki Gösterdi

Singapur’un önde gelen kripto lobi grubu, Singapur Blockchain Derneği, geçen ayın sonlarında Singapur Para Otoritesi’ne gönderilen bir geri bildirime göre, böyle bir genel yasağın insanları kripto para birimlerini ödünç vermek için düzenlemeye tabi olmayan resmi olmayan firmalar aramaya itebileceğini belirtti.

Söz konusu belgeler, perakende satış teşvikleri sunmak gibi alanlarda aynı fikirde olmasa da, müşterilerin kripto para satın almak için borç almasının yasaklanması ve müşteri varlıklarının şirketin kendi varlıklarından ayrılması gibi öneriler üzerinde anlaşmalar içeriyor.

Borç verme kripto para birimleri konusunda dernek, bunun müşterilerin dijital ödeme token’leri tutmanın cazibe merkezlerinden biri olan faiz kazanmalarına izin verdiğini söyledi. Singapur Merkez Bankası, perakende müşterileri dalgalı kripto para piyasasından korumak için firmaların getiri elde etmek için kripto para ödünç vermesini ya da staking yapmasını kısıtlamak ve kullanıcıların token alımlarını finanse etmek için borçlanmasını durdurmak da dahil olmak üzere bir dizi daha sıkı ek önlemler önerdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala