bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,625.31 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,160.32 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 615.51 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 145.79 2.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529978 0.41%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473367 0.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15219 0.05%

Singapur’da Kripto Para ATM’leri Kapatılıyor

singapurda kripto para atmleri kapatiliyor

Haftanın başında Singapur Para Otoritesi (MAS), kripto şirketlerinin faaliyetlerini sadece kendi web sitelerinde ya da resmi sosyal medya hesaplarında pazarlaması gerektiğini açıklamıştı. Singapur’daki kripto para ATM operatörleri de Singapur Para Otoritesi (MAS) tarafından yayınlanan bu yeni yönergelere uymak için operasyonlarını durdurma kararı aldı.

Singapur’da Kripto Para ATM Faaliyetleri Durduruldu

Singapur Para Otoritesi (MAS) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, perakende spekülasyonlarını engellemek amacıyla kripto şirketlerinin hizmetlerini halka açık alanlarda pazarlamalarını yasakladıklarını açıkladı. Bu açıklama ayrıca işletmelerin fiziksel kripto ATM hizmetleri sunmasını da yasaklıyor.

singapurda kripto para atmleri kapatiliyor 2

MAS, ATM’ler aracılığıyla dijital varlıklara kolay erişim sağlamanın ilişkili riskleri dikkate almadan kripto ticareti faaliyetlerini teşvik edebileceğini söyledi. 

Bitcoin ATM operatörü Deodi’nin CEO’su Zann Kwan, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

MAS rehberliğine göre, Singapur’da halka açık alanlardaki tüm fiziksel makinelerimizi kapattık.

Hatırlatmak gerekirse son günlerde kripto para reklamları ile ilgili kısıtlama haberleri gündeme gelmeye başladı. İngiltere hükümeti dün belirttiğimiz üzere kripto reklamlarını diğer finansal varlıklarla uyumlu hale getirmek için uygulanan kuralları güçlendirmeyi planlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala