bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,443.27 3.24%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.05 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 608.45 0.70%
solana
Solana (SOL) $ 146.58 6.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527931 3.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475488 5.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151235 7.52%

Singapur Yüksek Mahkemesi: NFT’ler Mülkiyet Olarak Kabul Edilebilir

singapur yuksek mahkemesi nftler mulkiyet olarak kabul edilebilirERG

NFT kavramı hızlı bir şekilde benimsenmeye devam ediyor. Son olarak çıkan haberlere göre; Singapur Yüksek Mahkemesi, bugün NFT’lerin mülk olarak kabul edilebileceğini söyledi. Söz konusu bu söylem NFT’ler için bir dönüm noktası olabilir.

Singapur Yüksek Mahkemesi’nden NFT Açıklaması

Singapur Yüksek Mahkemesi, bugün NFT’lerin mülk olarak kabul edilebileceğini söyledi. Yargıç Lee Seiu Kin NFT’lerin diğer benzer varlıklardan ayırt edilebilir olması ve üçüncü taraflarca tanınabilecek bir sahipliği bulunması gibi belirli yasal gereklilikleri karşıladığına karar verdi. Hakim, bu kararı mayıs ayında verdiği ve herhangi bir Bored Ape NFT‘nin olası satışını engelleyen tedbir kararının açıklaması olarak yayınladı.

singapur yuksek mahkemesi nftler mulkiyet olarak kabul edilebilirwd

Davadaki davacı, daha önce diğer borç verenlerle defalarca yaptığı bir şey olan “chefpierre” takma adıyla bilinen başka bir taraftan kripto ödünç almak için NFT’yi teminat olarak kullandı. Ancak, kredilerini yeniden finanse etmeyi tartışırken, “chefpierre”, kredinin tamamı geri ödenmediği takdirde NFT’de haciz seçeneğini kullanmakla tehdit etti.

Son olarak belirtmek gerekirse hakimin kararı; yatırımcıların mülk olarak statülerinin yasalarca tanındığından daha emin olmaları halinde, NFT‘ler için bir dönüm noktası olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala