bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,489.89 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,571.24 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 608.86 3.42%
solana
Solana (SOL) $ 186.68 0.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619548 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.646442 0.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217107 8.74%

Singapur Merkez Bankası Stablecoin için Halka Danışacak

Singapur Merkez Bankasi Stablecoin için Halka Danişacak1

Kripto para, stablecoin ve CBDC. Blockchain’in en değerli ürünlerinden olan bu üç farklı versiyon, son dönemde düzenleyicilerin kitlenmesine neden olmuş durumda. El Salvador örneğinde olduğu gibi Bitcoin’i resmi olarak kabul eden ülkeler de bulunuyor, düzenleme çalışmalarında CBDC’lere yakın olanlar da. Singapur Merkez Bankası ise Fed’in yaptığı gibi kamuoyunun yorumunu almak istiyor.

Singapur Merkez Bankası Stablecoin için Halka Danışacak

Singapur Merkez Bankası Stablecoin Düzenlemesi için Kamuoyuna Soracak

Singapur sön dönemde aktif olarak kripto para düzenlemeleri üzerine çalışıyor. Stablecoin ve CBDC çıkmazında olan ülkenin merkez bankası, bu konuda çalışmalarını hızlandırdığını belirtirken bu çalışmalar için halında görüşüne başvuracaklarını açıkladı.

Konu hakkında konuşan Singapur Merkez Bankası yetkilisi Tharman Shanmuharatnam, ülkenin para otoritesinin stablecoin düzenlemelerini aktif oalrak araştırdığını söyledi. Shanmugaratnam, şu detaylara yer verdi:

“Kripto para piyasalarında, TerraUSD ve Luna token’larının çöküşünden başlayarak son zamanlardaki yüksek profilli başarısızlıklar zinciri yaşadı. Bu MAS’ın halkı defalarca uyardığı kripto para yatırımlarındaki yüksek riskleri gösteriyor”

Bununla birlikte asıl dikkat çeken kısım ise Shanmugaratnam’ın, önümüzdeki aylarda stablecoin düzenlemeleri için halka danışmayı planladıkları açıklaması oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala