bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,278.95 3.23%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,058.32 2.25%
bnb
BNB (BNB) $ 549.44 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 140.45 4.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500806 1.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455356 1.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152071 2.87%

Singapur Borsasından Asya Tahvil Piyasası İçin Yeni Teknoloji

Singapur Borsasindan Asya Tahvil Piyasasi Icin Yeni Teknoloji

Büyük yatırım şirketi Singapur Borsası (Singapore Exchange-SGX), ilk kez blockchain teknolojisinden yararlanılan dijital bir tahvil çıkardı.

Bu ayın başlarında duyurulan SGX, bölgedeki bir gıda ve tarımsal işletme şirketi olan Olam International için 400 milyon Singapur dolarlık (yaklaşık 294 milyon ABD doları) halka açık tahvil gerçekleştirerek; dijital tahvil ihraç etmek için varlık platformunu başlattı.

Asya Tahvil Piyasası İçin Yeni Teknoloji

Dijital platform, Asya tahvil piyasasına odaklanıyor ve firmanın halihazırda mevcut olan blockchain ortaklarıyla işbirliği içinde. SGX, projeyi başlatmak için mevcut ortakları HSBC Singapore ve yatırım şirketi Temasek ile birlikte, bireysel şirketlerin teknolojisinden ve gelişmelerinden yararlanarak çalıştı. HSBC, firmanın dünya çapında farklı para birimlerinde anında ödeme yapmasına yardımcı olacak bir blok zinciri ödeme çözümü sundu. Bu çözümler, ihraççı, düzenleyici ve yatırımcı arasındaki bağı düzene sokmaya yardımcı olacaktır.

Bu hareket, blockchain’in küresel ekonomide nasıl daha fazla kullanılabileceğini gösterdiği için dijital varlık pazarında heyecan verici bir dönüm noktasına işaret ediyor. Duyuruya göre:

“Bir sendikasyon kamu şirket tahvili için Asya’da bir ilk olan bu dijital tahvil; ihraççılar, sigortacılar, yatırımcılar ve ekosistem katılımcıları için birincil ihraç ve varlık servisinde süreçleri kolaylaştırarak SGX’in dijital varlık teknolojisini kullanımında başka bir kilometre taşına işaret ediyor.”

Yatırım İçin Yenilikçi İyileştirmeler

HSBC Singapore’dan David Koh, bunun tahvil ihraççılarına ve yatırımcılara gelişmiş güvenli uzlaştırma yöntemleri getirmenin heyecan verici olduğunu söyledi ve şunları söyledi:

“Tahvil ihraççıları ve yatırımcılar için daha hızlı, daha şeffaf ve tamamen güvenli ödemeler sağlamak için SGX ve Temasek ile yakın çalışmaktan gurur duyuyoruz. Olam International için yapılan bu ilk dijital tahvil ihracı, zincir üstü çözümümüzün DLT tabanlı ekosistemlerdeki ödeme ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceğini gösteriyor ve menkul kıymet hizmetleri müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için gelecek nesil varlık ağlarını şekillendirme ve bunlara katılma arzumuzu gösteriyor. Bu teknolojiyi Singapur ve ötesindeki müşterilerimize sunmayı dört gözle bekliyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala