bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,542.90 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.86 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 618.44 5.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.86 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630484 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.661262 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217711 0.63%

Singapur Bitcoin ve Diğer Kripto Para Birimlerine Sıkı Düzenlemeler Getiriyor

singapur bitcoin ve diger kripto para birimlerine siki duzenlemeler getiriyor

Singapur Para Kurumu (MAS), ülkenin kripto para birimi endüstrisi için daha katı düzenlemeler yapılmasını önerdi. Singapur bilindiği üzere bu yılın başlarında Ödeme Hizmeti Yasasını uygulamaya koymuştu.

Singapur’un finansal hizmetler düzenleyicisi, ülkenin kripto para birimi endüstrisi hakkında daha katı düzenlemeler uygulamaya çalışıyor. Singapur Parasal Otoritesi (MAS), yerel müşterilere hizmet sunmasalar bile, ülkedeki şirketler üzerinde denetim sağlayacak yeni bir yasa önermişti. Singapur Para Otoritesi, Ödeme Hizmetleri Yasası Ocak 2020’de yürürlüğe girmesinden bu yana kripto para birimi endüstrisini denetliyor.

Singapur, kripto para operasyonları için ülkede FATF kurallarını uygulamaktadır.

Bu yılın başlarında yürürlüğe giren Ödeme Hizmetleri Yasası düzenleyicinin, ülkedeki tüm hizmet sağlayıcılarının sanal varlık hizmet sağlayıcıları (VASP) için Mali Eylem Görev Gücü tavsiyelerine uymasını sağlıyor. Bu her servis sağlayıcısının küresel kapsamı ne olursa olsun, en az bir gözetim otoritesi tarafından düzenlenmesini gerektirir. Bu kılavuza göre nihayetinde her hizmet sağlayıcısı, şirketin nerede hizmet verdiğine bakılmaksızın en az bir gözetim otoritesi tarafından düzenlenir.

Kripto Para Düzenlemeleri Çoğu Ülkede Hala Gri Bir Alanda 

Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler, ülkelerindeki kripto para endüstrisini düzenlemek için çalışıyorlar. Ancak şu anda, çoğu ülkede kripto para düzenlemeleri hala gri bir alanda. Kripto para endüstrisi hala gelişmekte olan bir alan ve düzenleyiciler bu alanı geliştirmeye çalışıyor.

Önerilen taslak Singapur’da yasalaşırsa, dijital para birimlerinde işlem yapan veya bunları kolaylaştıran şirketler üzerinde MAS yetkisini verecektir. Ayrıca, kripto para birimi sahiplerine danışmanlık hizmetleri sunan ve depolama ve saklama hizmetleri sunan şirketleri de denetleyecek. Önerilen yasa, Singapur’da yerleşik en az bir direktörü bulunan, ülkede yerleşik ve kalıcı bir iş yeri olan veya orada kurulan bir ortaklık sonucunda başlatılan kripto para birimi şirketleri için geçerli olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala