bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,413.26 4.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,096.19 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 557.60 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 143.89 10.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499246 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459652 3.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151703 5.29%

Silvergate, Temettü Ödemelerini Askıya Aldı

silvergate temettu odemelerini askiya aldiwed

Kripto para sektöründe yaşanan düşüş, tüm kripto şirketlerinde ciddi zararlara yol açtı. Geçen yıl yaşanan düşüşe bir de şirket iflasları eklendi. İflas eden şirketler zincirinin son halkası olan kripto para borsası FTX ise endüstriye olan güveni tam anlamıyla sarstı ve çıkışları hızlandırdı. Silvergate, bu dönemde en fazla para çekme talebiyle karşılaşan şirketler arasında yer aldı. Kısa süre önce kripto odaklı banka, 2022’nin son çeyreğinde açıkladığı 1 milyar dolar zarar ile geçen yılın faturasını ortaya koydu.

Silvergate’den Temettü Ödemeleri ile İlgili Hamle

Kripto bankası Silvergate, zorlu piyasa şartlarına karşın yüksek likit bilançosunu korumak amacıyla temettü ödemelerini askıya aldı.

silvergate temettu odemelerini askiya aldiwefrfev

Zorlu süreçlerden geçen şirket, piyasa koşullarına karşın ayakta kalmanın yollarını arıyor. Son olarak kripto bankası, piyasa koşullarını göz önüne alarak likit bilançosunu korumak amacıyla yatırımcılarına temettü dağıtımını sonlandırdı.

Şirket, bu kararı kripto kışının fırtınasını atlatmak için verdiğini, ancak yine de dijital varlık müşterileri ile ilgili mevduatlarından daha fazla nakit pozisyonu sürdürdüğünü vurguladı:

Bu karar, şirketin kripto para sektöründeki son dalgalanmada yön verirken güçlü bir sermaye pozisyonuyla oldukça likit bir bilançoyu korumaya odaklandığını yansıtıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala